Search for content, post, videos

Machiajul ochilor: cum sa nu ti se intinda make-up-ul

Desi machiajul arata impecabil dimineata, multe femei se plang ca acesta se intinde pe parcursul zilei. De vina este, de regula, excesul de sebum din zona ochilor. Iata cum faci ca sa nu ti se intinda machiajul ochilor!

 

Asigura-te ca ai fata complet curata

 

Inca dinainte sa te machiezi, asigura-te ca fata ta este complet curata, ca nu exista reziduuri de machiaj sau de demachiant pe pleoape sau in jurul ochilor. Daca te-ai dat cu crema de fata inainte, asteapta cateva minute (15 chiar) ca aceasta sa fie absorbita corespunzator de piele.

 

Atentie si la crema de fata si la cea de ochi!

 

Daca ti se intinde machiajul in mod constant, se prea poate ca acestea sa nu fie absorbite in totalitate de piele, lasand o dara de grasime aparent nevazuta, dar suficienta pentru a-ti strica machiajul pe parcursul zile.

 

Mai cu seama in ceea ce priveste crema de ochi, alege variante care nu lasa grasime, caci acestea nu descompun machiajul pe parcursul zilei.

 

Aplica pudra sau fard de pleoape nud pe ochi, inainte de restul machiajului

 

Daca folosesti dermatograf, mascara sau farduri colorate, acopera pleoapa pana la nivelul sprancenelor cu un strat subtire de pudra sau de fard de culoarea pielii si abia mai apoi aplica restul produselor de machiaj. In felul acesta ai un strat de baza ca protejeaza restul machiajului.

 

Nu folosi farduri-crema

 

Fardurile-crema ar trebui lasate pe mana profesionistilor, caci aplicarea lor necesita nu doar dexteritate, ci si alte produse speciale pentru a preveni intinderea lor. Fardurile-crema aplicate necorespunzator se vor intinde cu siguranta, asa ca mai bine optezi pentru farduri pudra sau compacte, recomanda make-up artistul Katie Mellinger.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *