Search for content, post, videos

Machiaj în funcție de forma feței

Orice femeie vrea să își scoată în evidență cele mai mari atuuri prin machiaj și, totodată, să-și ascundă imperfecțiunile.  Află cum să te machiezi în funcție de forma pe care o are chipul tău și să arăți ca modelele din reviste!

Deși tendințele se modifică an de an, la modă va fi mereu ceea ce te pune în valoare. Oricât de glamour ar fi un machiaj smokey eyes, unele femei știu că trebuie să-l evite și să opteze pentru altceva. Însă, cum îți dai seama ce ți se potrivește? Ce nuanțe de fard să alegi? Cum să-ți conturezi sprâncenele și mai ales ce ruj ți-ar scoate în evidență cel mai bine chipul? Iată câteva sfaturi simple despre cum să te machiezi și ce să alegi din sutele de tehnici de machiaj existente!

  1. Fața rotundă

Este vorba despre chipul cu obrajii plini și bărbia mică. De obicei, acest tip de femeie arată mereu tânără și delicată, așa că machiajele stridente nu sunt recomandate, ci mai degrabă un look natural. Pentru ochi, poți folosi tonuri calde, dar deschise și pastelate, care îți vor accentua trăsăturile frumoase. Pentru un plus de efect, poți aplica puțin creion dermatograf pe linia genelor, însă nu exagera și nu aplica eye liner. Bineînțeles, nu poate lipsi mascara pentru alungirea genelor. Blushul trebuie să fie unul pastel. Atenție, însă! În cazul feței rotunde, acesta nu se aplică prin mișcări circulare și nu doar pe vârfurile pomeților, ci pe intreaga linie, pentru a da senzația de alungire. Sprâncenele trebuie ușor arcuite spre frunte, iar rujul recomandat este unul deschis la culoare.

  1. Fața ovală

Din fericire, acestor femei le stă bine cu orice tip de machiaj, de la nude la smoky eyes, deși nuanțele de maro sunt cele mai potrivite. De asemenea, din machiajul ochilor nu trebuie să lipsească eye linerul și mascara pentru volum. Pe linia de jos a genelor poți folosi un creion dermatograf. Blushul poate fi aplicat atât prin mișcări circulare, pe vârfurile pomeților, cât și pe întreaga linie. Sprâncenele pot fi doar periate, lăsate în forma lor naturală, iar rujul va fi ales în funcție de cât de strident este machiajul ochilor: nud sau pastel dacă ochii sunt foarte bine conturați și culori aprinse dacă ai optat pentru o variantă nude a pleoapelor.

  1. Fața pătrată

Această formă este preferată de make-up artiștii celebri din înrteaga lume. Maxilarul este proeminent, iar părțile laterale ale frunții se află în același plan cu linia obrajilor. Fardul de pleoape trebuie aplicat prin mișcări circulare, iar umbra trebuie să fie rotunjită. La fel trebuie aplicat și blushul. Poți alege atât culori pastel, dacă tenul tău este deschis, sau chiar violet și vișiniu, dacă tenul tău este mai închis la culoare. Forma pătrată a feței poate fi ,,îndulcită” și printr-un machiaj al sprâncenelor, care trebuie puțin arcuite, dar și prin aplicarea rujului mai intens în centrul buzelor.

  1. Fața triunghiulară

Fruntea îngustă și bărbia lată care caracterizează acest chip oferă voluptate. De obicei, aceste femei au ochii mici, așa că e nevoie de un machiaj axat pe nuanțe deschise pe înteaga suprafață a pleoapelor. Mascara de volum și alungire este alegerea perfectă. Blushul trebuie să fie deschis la culoare și se aplică nu doar pe obraji, ci de la baza tâmplelor până în colțurile gurii. Rujul ideal pentru femeile care au forma feței triunghiulară este cel roșu puternic.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *