Search for content, post, videos

Iata cum sa iti pastrezi produsele de machiaj curate si dezinfectate

Daca nu ai grija, produsele tale cosmetice preferate pot dauna tenului tau. Problemele pot degenera iar tenul poate deveni iritat si se poate umple de acnee.

Spala-ti pensulele
Pensulele ofera un mediu propice dezvoltarii de bacterii, asa ca trebuie sa le speli macar o data pe saptamana. Cea mai buna metoda pentru a-ti dezinfecta pensulele este sa torni spirt intr-un castron sau pahar (nu adauga apa), baga pensula in pahar si invarte-o. Nu lasa pensulele prea mult in spirt deoarece nu vrei sa se dezlipeasca de maner. De asemenea poti inmuia o discheta in spirt pentru a sterge manerele.

Spala-te pe maini inainte sa te machiezi
Gandeste-te asa: toata ziua iei contact cu suprafete pline de microbi, asa ca nu este indicat sa iti bagi degetele intr-un tub cu cosmetice si sa transferi impuritatile. Inainte de a aplica serumuri, baze, lotiuni sau corectoare este important sa te speli pe maini cu sapun antibacterian. Ultimul lucru pe care vrei sa-l faci este sa lasi bacteriile sa patrunda in produsele de machiaj.

Asigura-te ca produsele nu sunt expirate
Majoritatea oamenilor nu cred ca produsele cosmetice se altereaza asa cum o face mancarea, dar fiecare produs are o data de expirare. Uita-te pe eticheta acestora pentru a verifica termenul de valabilitate. Este deobicei marcat de un numar si litera „M” de la months (luni in engleza). Rimelul, de exemplu are un termen de valabilitate de 6 luni. Fii atenta la schimbarile de miros, textura sau aplicare deoarece pot expira inainte de termen.

Nu imparti produsele cosmetice
Cea mai usoara metoda de a raspandi virusuri este prin imprumutarea balsamului de buza, a rujurilor si a glossurilor. De exemplu, herpesul se poate lua atunci cand ne imprumutam balsamul de buze, insa nu trebuie sa eviti doar persoanele cu herpes vizibil. Orice tip de boala se poate lua prin secretii de saliva: raceli, gripe, hepatita etc.

Inlocuieste bureteii in mod regulat
Bureteii sunt facuti pentru a fi inlocuiti cu regularitate. Produsele lichide patrund adanc in acestia, iar mediul umed este proprice dezvoltarii bacteriilor si a mucegaiului. La fel cum arunci un burete vechi de vase, asa trebuie sa le arunci si pe cele pentru machiaj.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *