Search for content, post, videos

Iata cum aveti grija de produsele de machiaj

Nimic nu este mai sfant pentru o femeie decat trusa ei de machiaj. Putem pierde aproape orice, dar nu si ceea ce ne ascunde defectele. Cu toate acestea, putine dintre noi avem grija de produsele de machiaj asa cum cer regulile de igiena. Dar care sunt, de fapt, acestea?

Igiena corporala este litera de lege, cel putin asa ar trebui sa fie. Astfel cum avem grija ca hainele pe care le purtam sa fie curate, ar trebuie sa actionam si cu produsele de machiaj. Depozitate neadecvat, folosite excesiv sau intrebuintate si de alte persoane pot fi sursa unor probleme de sanatate ale pielii si ale ochilor.

Spalati-va pe maini inainte de a va machia!

In primul rand, trebuie sa stiti ca germenii pot ajunge cu usurinta si in trusa de machiaj la care recurgem zilnic. Din acest motiv, trebuie sa avem mainile spalate cu sapun si apa inainte sa incepem procedura de infrumusetare. Astfel, vom evita contaminarea lor cu bacteriile si virusurile care si-au facut “culcusul” pe mainile noastre.

Pensulele si buretii folositi pentru aplicarea fardurilor si a fondului de ten ar trebui spalate dupa fiecare utilizare. Totodate, ele trebuie pastrate in zone ferite de praf.

Nu aplicati machiaj in zonele cu leziuni!

Daca aveti un cos sau o iritatie, mai bine aplicati produse dermatocosmetice pana la vindecare. Nu incercati sa le ascundeti cu fond de ten sau pudra pentru ca riscati alte iritatii si suprainfectii ale zonei lezate.

Daca folositi ruj atunci cand aveti o eruptie activa de virus herpetic, riscati sa extindeti infectia si in alte zone ale buzelor. Herpesul activ poate contamina si buretii de aplicare a fondului de ten, nu doar rujurile. De aceea, este recomandat ca pe zonele cu vezicule, cu supuratii sau cu alte tipuri de leziuni sa nu utilizati machiaj pana cand zona nu se vindeca total.

Cum sa va sterilizati dermatograful si rimelul

Creionul dermatograf sau mascara/rimelul pot fi purtatori de germeni care genereaza, spre exemplu, conjunctivita. In alte situatii, pot da nastere unor reactii alergice. Din aceste cauze, este indicat ca, o data pe saptamana, sa sterilizati creionul trecandu-i varful prin flacara unui chibrit sau a unei brichete. Ulterior, stergeti-l cu un servetel.

O alta metoda recomandata pentru sterilizare este ascutirea lui inainte de fiecare folosire. Astfel, este indepartat stratul care a intrat anterior in contact cu fluidele ochiului, cu praful sau cu germenii din aer.

Nu uitati ca si produsele de machiaj au un termen de valabilitate. Acestea contin substante care se altereaza in timp si care pot cauza disconfort sau chiar probleme de sanatate la nivelul tenului si al ochilor. Din acest motiv, verificati intotdeauna termenul de valabilitate de pe eticheta.

Valabilitatea produselor, dupa desigilare

Totodata, tineti minte ca, odata desigilate, exista o perioada anume in care folosirea lor nu ridica pericole. Rimelurile trebuie utilizate in decurs de 6 luni de la deschidere, cremele de fata si dermatografele – pana la 8 luni, fondurile de ten si rujurile – cel mult 12 luni, iar pudrele, fardurile de pleoape si de obraz  sunt valabile pana la 2 ani de la desigilare.

Nu scoateti produsele de machiaj din ambalajele lor originale si inchideti mereu capacele dupa folosire. Cat despre depozitare, este recomandat ca tot continutul trusei de machiaj sa fie ferit de caldura, de lumina si de umiditate

NOTA BENE:

Nu imprumutati produsele voastre de machiaj altor persoane! Ele sunt destinate uzului personal, putand deveni o cale de transmitere a microbilor daca ajung in mainile altora.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *