Search for content, post, videos

Cele mai mari greseli de machiaj care te imbatranesc

Daca nu stii sa te machiezi corect, fara sa exagerezi, risti foarte mult sa arati cu cativa ani mai batrana decat in realitate.

Aceste greseli sunt facute in general de femeile pana in 30 de ani care au tendinta de a-si acoperi intreaga fata cu produse de machiaj, fara a lua in calcul efectele negative ale acestora.

Pentru a nu cadea in aceasta capcana, ai nevoie sa fii constienta de greselile pe care le poti face fara sa iti dai seama, greseli care te pot imbatrani cu cel putin 5 ani.

Fondul de ten prea deschis

Aplicarea unui fond de ten mult prea deschis da impresia ca fata ta si-a pierduc culoarea. Poti un fond de ten cu nuanta pielii tale pentru a nu te imbatrani fara sa iti dai seama. Indicat ar fi insa sa alegi un fond de ten putin mai inchis la culoare decat tenul tau, pentru a da impresia de tinerete.

Corectorul de ochi

Multe femei fac gresala de a aplica prea mult corector de ochi. Pentru a masca finele riduri care apar inevitabil dupa 25 de ani, nu este nevoie de mai mult de doua straturi de corector. Mai multe straturi aplicate nu vor face decat sa intre intre ridurile fine si sa le accentueze. Este vorba despre un echilibru fin care tine de gustul personal si care trebuie gasit atunci cand ne machiem. De exemplu, machiajul ochilor mici poate fi riscant atunci cand aplicam corectorul. Din nevoia de a realiza un machiaj care sa faca ochii sa para mai mari, putem exagera si accentua ridurile fine.

Excesul de ruj

Nu aplica ruj din abundenta! Este de ajuns sa iti acoperi uniform buzele cu un singur strat de ruj. Altfel, culoarearujului se va opaciza si va da impresia de buze moi si batrane. Pentru a aplica corect rujul este indicat sa folosesti o pensula cu care sa acoperi fin toate zonele dorite.

Farduri pamantii

Fardurile cu nuante pamantii nu trebuie folosite decat atunci cand dorim sa corectam imperfectiunile fondului de ten. Fardurile cu nuante pamantii dau o imagine fada pielii, imbatranita, care contrasteaza cu orice fel de machiaj adoptam. De exemplu, in machiajul pentru ochii verzi trebuie evitate cu desavarsire aceste farduri pentru ca pot da un aer rece intregii fete.

<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *