Search for content, post, videos

Cum iti distrugi tenul fara sa stii

Multe dintre noi, din dorinta de a arata cat mai bine, uita ca ce este mult strica. Din acest motiv, tindem de multe ori sa nu fim deloc atente cu felul in care ne protjam tenul, in functie de diferitele tipuri de machiaj pe care le folosim.

Avem tentinta sa neglijam curatarea tenului si sa neglijam factorii care il pun in pericol. Tocmai de aceea riscam foarte mult ca atunci cand nu purtam machiaj sa nu aratam deloc asa cum ne dorim.

Pentru a evita acest lucru, fie ca esti constienta de ce efecte are machiajul asupra ochilor sau a fetei, ar trebui sa respecti o serie de reguli simple care te vor proteja.

Nu efectua exfolierea repetata

Chiar daca exfolierea duce la obtinerea unui ten cat se poate de curat si luminos, daca exagerezi cu ea este posibil sa iti obisnuiesti tenul sa secrete in continuu sebum. Totodata, se va irita si va deveni insuportabil de atins. Tocmai de aceea este indicata exfolierea saptamanala, nu de mai multe ori, realizata cu ajutorul unui scrub fin. Daca ai tenul sensibil, este indicat sa realizezi exfolierea odata la maxim doua saptamani.

Demachiera repetata

Nu degeaba se spune ca este bine sa ne demachiem doar o data in zi! Daca repetam acest proces de prea multe ori, vom starni glandele sebacee, la fel ca si in cazul exfolierii repetate, si tenul nostru isi va pierde echilibrul. Este indicat sa ne demachiem doar o data, seara, pentru a impiedica disparitia peliculei protectoare caracteristice fetei noastre.

Lipsa demachierii

Lipsa demachierii este una dintre cele mai mari greseli pe care le facem. Demachierea este una dintre regulile de aur pentru a scapa de cearcane si sta la baza obtinerii unui ten sanatos si natural. Demachierea se face o singura data in zi, seara, si suntem sfatuite de medici sa folosim produse cat se poate de calitative.

Mare atentie insa la ustensilele pe care le folositi in realizarea celor descrise mai sus! Pentru intretinerea acestora, se recomanda o spalare a pensulelor si a creionului pentru aplicat mascara de cel mult doua ori pe luna, cu apa calda si sapun.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *