Search for content, post, videos

Cum aplici mascara, in functie de forma ochilor

Mascara – sau rimelul, dupa cum multe femei il numesc – este unul dintre produsele de machiaj cel mai des folosite. Din acest motiv, multe femei au impresia ca aplicarea lui este una cat se poate de usoara.

 

Totusi, pentru a obtine efect maxim in urma aplicarii mascarei trebuie sa tinem cont atat de peria produsul de machiaj, atunci cand il cumparam, cat si de forma ochilor.

 

O prima regula in aplicarea acestui produs de machiaj este curatirea genelor. Acestea trebuie sa fie perfect demachiate,orice urma ramase de la vechea aplicare riscand sa-ti transforme genele in „panze de paianjen”. O a doua regula presupune aplicarea de la radacina spre varfuri, niciodata de la jumatatea genelor spre capete. Totodata, mascara se aplica de doua ori, in doua straturi, al doilea trebuind intins pe gene cand primul este doar pe jumatate uscat. Daca genele sunt drepte, orientate in jos, asadar deloc curbate, putem folosi aparatul de intors genele.

 

Pentru ochi departati

 

Pentru a spori expresivitatea ochilor atunci cand acestia sunt usor departati, este indicat sa folosim mai intai un produs mascara cu perie subtire. Primul strat de mascara trebuie aplicat cu aceasta. Ulterior, al doilea strat de mascara ar trebui aplica cu o perie groasa, deasa si rotunda, incepand din coltul interior al ochilor, dar doar pana la mijloc. In felul acesta, cream iluzia ca ochii sunt mai apropiati. Daca genele de la mijlocul ochiului spre interior incep sa se lipeasca intre ele, foloseste un pieptane special pentru descurcarea lor.
Pentru ochi apropiati

 

Daca ai ochii apropiati, atunci clar vrei sa creezi iluzia de distantarea. In acest caz, accentueaza genele de la mijlocul ochilor spre colturile exterioare, invers fata de cum este descris mai sus. Asadar, mai intai aplici mascara cu o pensula subtire, iar apoi – al doilea strat – il aplici de la mijloc spre colturile exterioare cu un produs cu pensula groasa si rotunda. In cazul ochilor apropiati, mai exista un mic truc. Puteti aplica cateva gene false spre colturile exterioare, pe pleoapele superioare.

 

Pentru ochi migdalati

 

Secretul unei expresivitati sporite a ochilor migdalati este sa alungirea genelor, nu crearea de gene mai dese. Din acest motiv ar trebui folosita o mascara de alungire. In functie de textura genelor, dupa mai multe incercari, orice femeie poate stabili care este produsul care alungeste, care indeseste genele si care este acela ce ofera ambele efecte.

 

Pentru ochi mici

 

Pentru a crea iluzia de ochi mai mari, mai rotunzi, aplica mai intai un strat de mascara pe toata latimea genelor, atat pe pleoapa superioara, cat si pe cea inferioara. Insa, la aplicarea celui de-al doilea strat, acopera-ti doar genele din mijlocul pleoapelor (sus si jos), ajungindu-le si indesindu-le. Practic, dupa primul strat de mascara, te concentrezi, la al doilea, doar pe centru ochilor, obtinand in felul acesta un efect de marire. Pentru o mai mare precizie, la al doilea strat ar trebui folosit un produs care are o pensula foarte subtire.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *