Recent, MAC a anuntat lansarea unei noi colectii realizate in colaborare cu designerul mexican Rodarte, numita initial MAC Juarez. La inceput, acest lucru parea ca o idee foarte interesanta, o colectie care amesteca feelongul mexican cu caracteristici populare dezvoltate de-a lungul timpului de cei de la MAC in materie de make-up si frumusete. Putini dintre noi insa, consumatorii banali, stim de fapt de unde vine numele de Juarez.
Juarez, pe numele sau complet Ciudad Juarez este cel mai mare oras din nordul Mexicului, la granita cu SUA, langa El Paso Texas. Orasul are cea mai mare crestere a populatiei in America de Nord, activitatea criminala a crescut de asemenea, atingand cel mai inalt nivel din lume. Ce este cu adevarat tragic aici, este faptul ca Juarez a devenit cunoscut in lume datorita impresionantei serii de cadavre de femei descoperite in desertul din apropiere incepand cu anul 1993, vreme in care ElPaso Times vorbeste despre un numar impresionant de peste 340 de victime, violate si ucise.
Cu atat mai morbida si mai neobisnuita devine astfel asocierea dintre MAC, un nume recunoscut pentru capacitatea sa de a darama bariere in frumusete si acest oras demn de cele mai groaznice filme horror. Parca de aceasta data compania de makeup a dus lucrurile prea departe, nascand controverse la care nimeni nu se astepta pana acum.
Colectia MAC Rodart consista de altfel in produse de make-up cu nume destul de „sugestive” care arata in general tendinta de orientare a companiei precum: un ruj numit Ghost Town, farduri de ochi numite Bordertown si Sleepwalker, un lac de unghii numit Factory, o pudra numita Softly Drifting si asa mai departe. Modelele angajate sa prezinte colectiile arata si ele ca niste fantome, cu fete cadaverice si palide, cel mai ciudat produs oferit in aceasta serie fiind de departe fardul de ochi numit Bordertown, o combinatie de rosu sangeriu si albastru, un fard care mai degraba ar atrage privirile vampirilor – cu conditia ca acestia sa existe – decat a oamenilor intregi la minte (si trup).
Reactiile ce au urmat sunt destul de sugestive, o controversa nascandu-se imediat in lumea industriei de frumusete, cu atat mai mult cu cat laudatele caracteristici mexicane lipsesc cu desavarsire din produsele colectiei Rodarte, singurele elemente persistente fiind cele create de o imaginatie aflata la limita dintre depresie si oroare. In concluzie, MAC este un adevarat trend-setter pe piata de profil dar, cu aceasta ultima colectie, compania pare a fi dus lucrurile putin peste limitele acceptabile. Ramane de vazut cine si de ce va incerca si utiliza aceste produse, evident, in afara celor cativa artisti makeup angajati de companiile producatoare de filme horror care cu adevarat vor fi incantati de culorile deosebite propuse de MAC pentru acest an 2010.