Search for content, post, videos

Cat timp poti folosi produsele de machiaj dupa ce le-ai deschis

Folosirea neadecvata a produselor de machiaj poate cauza infectii severe la nivelul tenului si al ochilor.

 

Este foarte usor sa uiti cand ai inceput un anumit produs de machiaj, mai ales daca este ratacit intr-o trusa dezorganizata cu farduri, mascara, mostre, pensule, etc. In aceste conditii, multe femei folosesc in mod neadevat, deseori prea mult timp, produsele de machiaj expunandu-se la riscuri de sanatate, spune Stacey Menzer, makeup artist la Stayglam Beauty, in New York. Totusi, ce inseamna „prea mult timp” de la deschiderea produsului de machiaj? In continuare, va prezentam timpul ideal de folosinta a fiecarui produs de make-up dupa deschiderea lui si ce se intampla daca nu-l respectati!

 

Mascara – acest produs de machiaj are cel mai scurt timp de valabilitate pentru lichidul si tubul in care vine acesta sunt mediul ideal de dezvoltare a bacteriilor care, ulterior, risca sa ajunga la ochi. Potrivit lui Menzer, un tub de mascara nu trebuie folosit mai mult de 2-3 luni!

 

Fondul de ten – acest produs de make-up poate fi folosit intre 8 si 12 luni de la deschidere, in functie de forma in care vine. Spre exemplu, fondurile de ten care sunt in sticluta pot fi folosite mai mult timp decat cele al caror continut este expus in recipiente cu gura larga, cele din urma fiind mai expuse contaminarii cu bacterii prin contactul cu degetele, cu pensula sau bureteii de machiat.

 

Anticearcanul – pentru este, de regula, folosit in cantitati mici, anticearcanul este produsul de machiaj care se duce cel mai lent. Insa, in momentul in care observati ca nuanta anticearcanului se modifica usor, este cazul sa va despartiti de el si sa cumparati unul nou. Oricum, mai mult de un an (dupa deschidere) nu trebuie sa folositi anticearcanul!

 

Fardurile de ochi si de obraz – daca sunt corect depozitate, adica cu capacul mereu inchis, si daca aveti grija ca pensulele cu care le aplicati sa fie curatate periodic (o data pe saptamana), atunci aceste produse de machiaj pot fi folosite pana la trei ani. Totusi, deseori depozitarea si aplicarea neadecvate fac ca ele sa-si piarda din nuanta, moment in care trebuie aruncate.

 

Dermatograful – daca este clasicul creion care este ascutit, atunci poate fi folosit pana cand se termina, caci ascutirea periodica indeparteaza bacteriile formate pe suprafata dermatografului care intra in contact cu ochii.

 

Tusul de ochi – acest produs rezista in conditii bune de depozitare intre 8 si 12 luni. Daca lichidul incepe sa-si schimbe consistenta si rezistenta dupa aplicare, atunci trebuie aruncat!

 

Rujul – teoretic, acest produs nu are un termen exact de „expirare” dupa deschiderea sa, depinzand foarte mult de textura si de continutul sau. Totusi, un standard exista: in momentul in care rujul incepe sa miroasa si/sau sa aiba un gust ciudat, acesta trebuie aruncat la gunoi.

 

Glossul de buze – tot in functie de formula din compozitie, acesta poate fi folosit intre 6 si 12 luni de la deschidere. Mai conteaza si cat de des este curatat buretelul sau pensula de aplicare!

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *