7 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATELucruri pe care nu le stiai despre faina alba!

Lucruri pe care nu le stiai despre faina alba!

Inrolare trafic.ro

Faina alba este principala cauza a diverselor afectiuni cronice, care poate duce chiar si la mortalitate. Alimentatia zilelor noastre face victime, iar faina alba contribuie si ea la asta.

In anul 1910 faina alba de tip 000 a fost interzisa, insa legea a fost abolita „datorita influentelor politice ale brutarilor” si asa a ramas.

Faina este tratata cu fungicide, pesticide si insecticide, iar peste 60 de produse chimice au fost aprobate pentru a albi faina.

Lucruri tinute ascunse despre faina! Te vor surprinde si te vei gandi de doua ori inainte sa mananci

– Nu contine nutrienti
Mare parte din bobul de grau este indepartat de catre producatorii de faina. 97% din fibre, minerale, vitamine, calciu, fosfor, fier si magneziu sunt indepartate. Practic, faina ramane fara nutrienti in urma procesului de prefabricare.

– Contine bromat de potasiu
In procesul de albire si conservare a fainei este folosit dioxidul de clor. Apoi se mai adauga calcar, alaun si carbonat de amoniu.

Insa asta nu e tot, in stadiul final de prelucrare, faina este tratata cu un agent antisarare – sorbitan monosaturat. Pe langa acest agent extrem de nociuv se mai adauga inca unul numit bromat de potasiu. Bromatul de potasiu este un oxidant puternic care provoaca cancer.

– Insecticid natural
Ati observat vreodata tot felul de insecte moarte in punga de faina? Faina este un insecticid natural, care are un efect letal asupra insectelor care intra in punga si mananca.

Citeste si:  7 lucruri pe care nu le stiai despre afine

– Favorizeaza declansarea diabetului
Pe langa substantele nocive descrise mai sus, faina alba contine aloxan. Aceasta este o substanta care ofera painii un aspect pufos si aerat. Studiile arata ca aloxanul distruge celulele beta ale pancreasului. In ciuda nivelului ridicat de toxicitate, substanta nu a fost inca interzisa. Vestea buna este ca vitamina E poate contracara actiunea aloxanului.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: