8 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăRETETELapte de migdale raw

Lapte de migdale raw

Inrolare trafic.ro

Laptele de migdale preparat acasa este delicios, avand o aroma bogata. Aceasta este o reteta de baza si poate fi folosita pentru a prepara lapte din diverse nuci, pentru sosuri, supe sau sucuri. Pulpa de la nuci, care ramane dupa separarea de lapte, poate fi deshidratata si utilizata in retete de paine, prajituri sau fursecuri.

Ingrediente, 2 portii:

O ceasca de migdale crude
Trei cesti de apa
Pulpa de la o jumatate de pastaie de vanilie (sau o lingurita de esenta de vanilie)

Preparare:

Inmuiati migdalele in apa pentru 6-12 ore. Dupa inmuiere, mixati-le impreuna cu apa si vanilia, timp de un minut, cu ajutorul unui blender sau robot de bucatarie.
Puneti mixtura intr-un sac pentru lapte de nuci sau strecurati-o printr-un tifon dublu, pentru a separa laptele. Pulpa o puteti pune la deshidratat, pentru a o utiliza in alte retete.
Puneti laptele intr-un recipient etans si bagati-l la frigider, putand fi consumat timp de pana la trei zile.

Continutul unei portii:

Calorii: 274
Grasimi: 24gr
Proteine: 10gr
Sodiu: 5mg
Fibre: 0gr

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: