Search for content, post, videos

Ghicitul in talpa. Ce spun picioarele tale despre destin

Alegerile incaltamintei si modul in care calci se reflecta asupra aspectului labei piciorului, a degetelor si a talpii, toate acestea fiind puternic influentate de felul tau de a fi, care-ti contureaza, pana una alta, destinul.

Am auzit cu totii de ghicitul in palma, practica specifica traditiei tiganesti, insa nu a fost descoperita, pana in prezent, nicio dovada potrivit careia acest mod de a-ti citi destinul este sau nu eficient. Daca mainile pot “minti” in legatura cu ceea ce suntem sau persoana care ne citeste in palma nu este de buna credinta si ne spune doar minciuni gogonate, picioarele fiecaruia in parte sunt un reper mult mai bun pentru a ne intelege personalitatea, dar si predispozitiile specifice care ne vor influenta, fara doar si poate, viitorul.

Picioarele sunt cele care ne poarta zi de zi la munca, la scoala, in oras. Modul in care calcam, alegerile pe care le facem in incaltaminte, dar si grija pe care o avem (sau nu) pentru propriile picioare ne influenteaza forma si aspectul lor. Practic, intregul stil de viata se vede, de fapt si de drept, la nivelul picioarelor noastre.

Nu degeaba exista o asa-zisa preconceptie, adesea dovedita a fi reala, potrivit careia iti dai seama cat de ingrijita este o femei dupa starea picioarelor sale, a talpilor sale. Este clar ca o femeie care este imbracata bine, din cap pana in picioare, dar care are o pedichiura urata, cu oja sarita, cu calcaie crapate, se ingrijeste, de fapt, superficial, doar de ochii lumii.

Practic, nu te poti ascunde de propriile picioare!

Spre exemplu, cand o persoana este deprimata, aceasta isi inclina intreaga greutate a corpului pe laba piciorului, modificand felul in care calca. Din acest motiv, un om deprimat are, de regula, zone de piele mai inchise la culoare pe laba piciorului.

Totodata, exista si testul de culoare la nivelul piciorului si al pielii de deasupra gleznelor. Daca picioarele unui om sunt mai palide, mai deschise la culoare decat pielea de deasupra gleznelor, asta inseamna ca persoana in cauza sufera de externuare si are o circulatie a sangelui proasta.

Intariturile de piele care apar pe talpa, pe “pernita” de dinainte de degete, arata ca persoana in cauza are foarte multe responsabilitati in viata de zi cu zi care o impovareaza emotional si psihic.

Motivul pentru care apar toate aceste semne tine de faptul ca, atunci cand ai anumite trairi puternice (si cu totii le avem!), intregul nostru corp le arata, pozitia trupului si modul de functionare a acestuia fiind un barometru al propriilor stari.

Iata de ce si personalitatea unui om, preferintele sale si predispozitiile in viata pot fi “citite” din picioare, prin asa-numitul “alfabet al degetelor de la picioare”.

Spre exemplu, al doilea deget de la piciorul drept (echivalentul aratatorului) dezvaluie ce-ti doresti de la viata. Daca esti multumit de viata ta, daca tu consideri ca ai obtinut in mare ceea ce-ti doreai, degetul aratator de la piciorul drept va atinge pamantul atunci cand stai descult. Daca nu atinge podeaua sau daca exista un gol intre acesta si degetul mijlociu de la piciorul drept, inseamna ca incerci sa te distantezi pe tine insuti de propriile tale emotii, sentimente.

Mai mult, “inelarul” de la picior, deci al patrulea deget, “vorbeste” despre relatiile interumane pe care le ai. Cand un om vorbeste despre persoanele apropiate lui, dar cu care relatia scartaie, nu decurge prea bine, apar tensiuni la nivelul labei piciorului care va face “inelarul” sa se miste involuntar, ca si cand ar avea spasme. Oamenii de stiinta nu au putut afla exact de ce are loc acest fenomen, dar au descoperit ca exista o legatura intre tensiunea emotionala si cea generata la nivelul tendoanelor de la picior, care ulterior genereaza mici spasme la nivelul celui de-al patrulea deget.

Iata ce spun picioarele despre tine si despre destinul tau!

Degetul aratator de la picior este mai lung – aceasta trasatura indica abilitati de lider. La egiptenii antici, dar si la dinastiile din Hawaii era obligatoriu ca cel care tine fraiele sa aiba al doilea deget de la picioare mai lung. Practic, daca te incadrezi in aceasta categorie, inseamna ca ai o predilectie catre a fi la conducere, a directiona viata ta, dar si a celor apropiati, atat in prezent, cat si in viitor. Mai mult, esti plin de energie si chiar in momentele critice gasesti resurse pentru a rezolva situatia.

Aritculatia de la degetul mare determina falanga nr. I sa stea inclinata, chiar peste, degetul “aratator” – aceasta trasatura este specifica persoanelor inselatoare, care au abilitati de a induce in eroare alti oameni. Este o caracteristica intalnita adesea la persoanele care lucreaza ca agenti secreti.

Degetul mic de la picior este, intr-adevar, foarte mic – oamenii cu aceasta trasatura fizica au un puternic simt al jocului, dar le este si foarte greu sa depaseasca copilaria, sa se maturizeze. Practic, sunt genul de persoane care fug toata viata de responsabilitati, iar in momente cheie cand trebuie sa ia decizii dificile o fac doar dupa indicatii pretioase de la alti oameni, pentru ca – in caz de esec – sa se poata sustrage responsabilitatii spunand ca “Asa m-a sfatuit X”.

Al doilea deget de la piciorul stang sta inclinat catre degetul mare – aceasta trasatura fizica, pe care o are si actrita Reece Witherspoon, indica o fire sentimentala, nostalgica, care intampina dificultati in a trai in prezent si a se gandi la viitor, a-si construi mintal viitorul, fiind vesnic ancorata in trecut.

Ai degetul mare de la picior mai mic, comparativ cu celelalte – inseamna ca esti o persoana care are o abilitate mare de a face multe lucruri deodata, multi-tasker.

Ai laba piciorului lata – esti un om harnic care, chiar daca este in ziua lui libera, nu poate sta locului. Astfel, si in prezent, si in viitor vei fi cel care ia initiativa si va propune lucruri de facut si solutii la probleme.

Ai laba piciorului lunga si subtire – adori sa fii rasfatat si esti chiar si usor lenes. Consideri ca daca exista altcineva care poate sa-ti faca treaba, nu are rost sa te agiti.

Ai arcada inalta – oamenii cu aceasta trasatura sunt independent si se considera adesea auto-suficienti

Ai arcada piciorului mai joasa pana la plata – inseamna ca apreciezi compania celorlalti, esti sociabil si foarte extrovertit. Practic, un astfel de om nu o sa-si construiasca o cariera neaparat prin studiu indelungat si performante exceptionale, ci prin eficienta moderata, considerata buna, la locul de munca, dar mai ales prin intretinerea unor relatii interumane foarte bune.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *