Search for content, post, videos

Uleiul de santal, un parfum exotic de pe taram indian

Esenta orientala ce aduce savoarea Indiei de altadata, a meditatiei si ritualurilor hinduse… Este vorba despre uleiul din lemn de santal, care degaja un parfum oriental senzual, cu note lemnoase. Se utlizeaza cu succes in aromoterapie si in cosmetica.

Uleiul de santal se extrage din lemnul arborelui de Santal, de la o specie care creste in India. Se cunosc si alte specii in Hawai sau Australia, insa esenta acestora este diferita si lipsita de finetea lemnului de santal indian.

Fiind antiseptic, decongestionant limfatic si regenerator cutanat, uleiul de santal intra in componenta preparatelor cosmetice si de ingrijire sub forma de unguente, lotiuni, balsamuri, uleiuri corporale. De asemenea, este revitalizant, calmant, echilibrant, tonic si afrodisiac, proprietati prin care s-a facut remarcat.

 

Utilizari cosmetice

Uleiul de santal este recomandat pentru pielea ridata si obosita, fiind potrivit pentru orice tip de ten. Cu rol de parfum, uleiul de santal intra in compozitia multor creme, lotiuni, ser pentru ten sau corp. Mai poate fi utilizat pentru masajele detensionante, relaxante sau difuzat in aer pentru ameliorarea starilor depresive sau a insomniilor.

 

Este prezent in compozitia parfumurilor feminine si masculine deopotriva. Avand o aroma complexa, puternica, bine definita, esentialul de santal se poate utiliza ca unica esenta ori combinat cu alte arome pentru obtinerea unor parfumuri speciale.

 

Utilizari medicale

Uleiul de santal da rezultate bune in cazul unor afectiuni ca: eczeme, psoriazis, cuperoza, inflamatii cutanate, probleme circulatorii, infectii respiratorii, insomnii. Datorita calitatilor sale, intra in compozitia preparatelor pentru tratarea cuperozei si diverselor inflamatii ale pielii, in cremele si lotiunile revitalizante si antirid, in uleiurile sau unguentele pentru masaje drenante. Alaturi de alte ingrediente specifice, intra in compozitia preparatelor care trateaza eczemele si psoriazisul.

 

Sinergii

Asociat cu ulei de primula, borago sau ulei esential din seminte de morcovi are efecte benefice asuprea pielii ridate sau in cazul tenului matur.

Combinat cu lavanda, mandarine sau ylang-ylang ajuta in cazurile de surmenaj sau tristete.

Asociat cu uleiul de lavanda este utilizat in masajele romantice.

Amestecat cu apa de hamamelis si ulei esential de menta este foarte benefic pentru piele, dupa barbierit.

 Sursa:  www.coltuldefrumusete.ro

https://www.facebook.com/coltuldefrumusete

loading...
<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *