Search for content, post, videos

Sfaturi pentru unghii puternice si sanatoase, in functie de tipul lor

Sunt trei probleme care afecteaza de obicei unghiile: fragilitatea, patarea si strierea.

Unghiile fragile sau casante se datoreaza imbatranirii, frecventelor spalari pe maini si expunerii la produsele casnice de curatire. Unghiile casante tari sunt rezultatul deshidratarii, iar cele moi alea hidratarii in exces.

Patarea unghiilor poate fi produsa de fumat, infectii micotice sau de anumite lacuri de unghii ce lasa o pata oranj-galbuie.

Striurile unghiilor pot fi verticale sau orizontale. Cele verticale sunt in general normale si sunt cauzate de varsta sau de gene, dar cele severe pot fi semnul unor probleme de sanatate(artrita, tulburare circulatorie sau renala) sau a deficientelor de nutritie. Striurile orizonatale pot fi rezultatul modificarilor hormonale sau a stresului.

Sfaturi pentru tratarea unghiilor casante

Foloseste creme de maini. Aplica crema hidratanta pe maini si unghii dupa fiecare spalat si sters. Crema mentine umiditatea, impiedica uscarea mainilor si a unghiilor.

Taie unghiile scurt. Unghiile mai lungi se crapa sau sa se agata si se rup mult mai usor.Este recomandat sa fie taiate dupa baie.

Evita acetona. Dizolvantii pe baza de acetona sunt puternici si pot sa usuce unghiile si sa le faca sa se rupa, asa ca foloseste un dizolvant fara acetona.

Dieta este foarte importanta. Ia zilnic un supliment de multivitamine/multiminerale, evita dietele in care se consuma numai cateva alimente sau care exclud anumit grupe de alimente si ia si suplimente de calciu de 500 mg zilnic daca ai sub 50 de ani sau de 1000 mg daca ai peste pentru a evita problemele cu unghiile.

Sfaturi pentru tratarea unghiilor patate

In majorotatea cazurilor acesata problema se localizeaza la unghiile de la picioare.  O igiena stricta pentru picioare, cu sapun antibacterial si apa in fiecare seara inainte de culcare este esentiala pentru a preveni o infectie. Controleaza-ti periodic picioarele si degetele de la picioare daca nu dau semne de infectie.

Lasa unghiile sa respire. Transpiratia creeaza un mediu caldut, umed, perfect pentru raspandirea micozei.

Foloseste apa oxigenata o data la cateva zile timp de 3 saptamani consecutiv si unghiile isi vor recapata culoarea normala.

Sfaturi pentru tratarea unghiilor striate

Pileste unghiile usor, cu grija, cu o pila speciala pentru a diminua striurile. Nu pili striurile pana dispar complet, caci poate slabi consistenta unghiei.

Dieta echilibrata. Treci la o alimentatie adecvata si ia si un supliment de vitamine pentru a avea unghii frumoase.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *