Search for content, post, videos

Sapun sau gel de dus: cum il alegi pe cel potrivit tie

Dincolo de goana dupa profit, producatorii de produse de ingrijire personala prezinta o paleta atat de ampla de produse de curatare a corpului – sapunuri si geluri de dus – tocmai pentru ca fiecare piele e diferita si pentru ca, invariabil, fiecare persoana are propriile ei preferinte si obiceiuri in materie de ingrijire personala. Asadar, sapunul folosit de X la dus poate fi potrivit sau nepotrivit tie, in timp ce gelul tau de dus poate fi nepotrivit pentru altcineva.

Totusi, cum alegi produsul de curatare corporala potrivit tie?

In primul rand, ia in considerare tipul pielii.

Daca pielea corpului tau este predispusa la ingrasare, la largirea porilor si predispusa la aparitia accneei corporale, atunci sapunul ar fi alegerea potrivita in primul rand pentru ca aceste are, de regula, proprietari astringente sporite fata de gelul de dus. Totodata, o piele usor uleioasa poate fi afectata de mirosul deseori mai puternic al gelului de dus.

Mai mult, trebuie avut in vedere si anotimpul. Spre exemplu, pielea tinde sa se usuce, deci pentru a preveni deshidratarea excesiva a pielii este indicata folosirea unui gel de dus puternic hidratant, mai gras.

In al doilea rand, este important ca textura produsului de curatare si ingrijire sa fie compatibila cu pielea ta.

Spre exemplu, produsele de tip “body wash” vin sub forma de gel sau au consistenta unei creme, fiind ideale pentru o piele care are nevoie de mai multa hidratare. Daca pielea este mai grasa, atunci sapunurile cu scrub incorporat sunt mai potrivite.

In cazul in care pielea corpului este sensibila, predispusa la inrosire, atunci produsul de curatarea si ingrijire ar trebui sa aiba o textura cremoasa si sa fie fara niciun fel de parfum, caci substantele care dau mirosurile placute acestor produse sunt adesea “vinovate” de reactiile alergice si iritatiile aparute.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *