Search for content, post, videos

Produsele de machiaj pot induce menopauza timpurie?

Au ramas putine femeile care isi incep ziua fara a se machia. Aceasta practica a infrumusetarii a devenit atat de bine implementata in societatea moderna, incat unele femei nu ies nici dupa paine fara sa se aranjeze.

Tocmai frecventa folosirii produselor de machiaj ar trebui sa ne determina sa fim foarte selective la ceea ce aplicam pe chip, avertizeaza insa cercetatorii americani.
Un studiu efectual la Universitatea Washington din St. Louis (SUA) arata ca fardurile de zi cu zi pot avea efecte nocive asupra corpului, odata cu trecerea anilor. Cauza: substantele chimice din compozitia produselor de machiaj.

Acestea pot provoca chiar menopauza precoce, a atras atentia prof. dr. Natalia Grindler de la Universitatea Washington din St Louis.

Vinovati sunt ftalatii, substante chimice prezente in materiale plastice, in produse cosmetice si in ambalaje menajere. Acestia au fost asociati cu riscul crescut de aparitie a cancerului, a diabetului si a obezitatii. Oamenii de stiinta din St. Louis au descoperit insa ca tot acesti ftalati pot induce menopauza cu doi ani si jumatate mai devreme.

Profesorul Grindler si colegii sai au analizat nivelurile de ftalati din mostre de urina si sange prelevate de la 5.700 de femei si au constatat ca cele care aveau cantitati mari din aceste substante au intrat la menopauza mai devreme, in medie cu 2,3 mai inainte de varsta medie de 51 de ani.

Cum iti distrugi tenul fara sa stii

De ce face minuni baza de machiaj

Grindler a atras atentia ca e greu totusi sa dai vina doar pe produsele cosmetice, in conditiile in care ftalatii sunt compusi si ai altor produse.

Dar a precizat ca este necesara luarea tuturor masurilor de precautie pentru eliminarea lor din consumul zilnic. Acesta implica si produsele cosmetice, in cazul carora recomanda folosirea celor bio.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *