Search for content, post, videos

Posteriorul si soldurile mai mari sunt mai sanatoase

Posteriorul, soldurile si coapsele mai mari sunt mai sanatoase intrucat grasimea depusa in aceste zone ale corpului protejeaza organismul de boli cardio-vasculare si probleme de metabolism, potrivit unui studiu citat de BBC.

Grasimea din zona soldurilor absoarbe acizi grasi daunatori si contine un agent anti-inflamator care stopeaza blocarea arterelor . in schimbgrasimea de pe burta nu ofera aceasta protectie, a conchis echipa de cercetatori de la Oxford, care a realizat acest studiu, publicat in International Journal of Obesity.

Oamenii de stiinta ar putea cauta metode prin care sa mareasca masa de grasime din zona soldurilor si, pe viitor, medicii ar putea prescrie tratamente pentru redistribuirea grasimii de pe corp pentru a preveni boli precum diabetul.

Cercetatorii de la Oxford au ajuns la concluzia ca cei care au prea putina grasime in jurul soldurilor pot avea probleme serioase de metabolism, asa cum se intampla cu Sindromul Cushing.

Inestetic, dar mai sanatos?

S-a demonstrat si ca grasimea din jurul coapselor si de pe posterior este mai greu de dat jos decat cea din jurul taliei. Chiar daca aceasta ar putea parea de nedorit, de fapt acest lucru este benefic, pentru ca, atunci cand grasimea este eliminata rapid, elibereaza o mare cantitate de citokine care determina aparitia inflamatiilor in organism. De altfel, a fost stabilita o legatura intre citokine si boli cardio-vasculare, rezistenta la insulina si diabet.

Proteina care protejeaza vasele de sange

Grasimea care este arsa mai greu produce totodata mai multa adiponectina, o proteina care protejeaza arterele si favorizeaza un mai bun control al continutului de zahar din sange si stimuleaza oxidarea acizilor grasi la nivelul muschilor.

In schimb, grasimea in exces din jurul taliei, forma de mar a corpului, creste riscul aparitiei diabetului si bolilor cardio-vasculare.

Conteaza forma si locul in care se aduna grasimea, a spus doctorul Konstantinos Manolopoulos, de la Universitatea Oxford, care a coordonat studiul. Grasimea din jurul soldurilor si coapselor este benefica, dar cea de pe burta, nu, a precizat acesta.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *