Search for content, post, videos

Patrunjelul lumineaza tenul, limpezeste ochii si face un par stralucitor

Patrunjelul este folosit la gatit, insa nu multi sunt cei care stiu ce beneficii uimitoare are pentru ingrijire si infrumusetare.

Patrunjelul contine vitamina A (vitamina frumusetii) si asta face din acest aliment un cosmetic natural.

Metabolismul pielii este imbunatatit de uleiurile eterice si flavonoidele, acestea mai tonifica tesuturie, albesc tenul si previn imbatranirea prematura.

Iata beneficiile aduse de patrunjel

Ten luminos

Se pune un pumn de frunze de patrunzel proaspat, in 400 ml de apa si se fierbe la foc timp de cinci minute. Lichidul obtinut se strecuara si se aplica pe fata bine curata cat este caldut. Procesul se repeta dimineata si seara, timp de o saptamana si se lasa sa actioneze cateva ore.

Ochi limpezi

Se procedeaza la fel ca in metoda descrisa mai sus si se aplica usor caldut, timp de 10 minute, cu ajutorul unor comprese.

Par stralucitor

Acelasi decoct ca in metodele de mai sus se poate folosi si pentru ingrijirea parului, masand cu el, dupa spalare, pielea capului.

Patrunjelul ajuta la tonifierea radacinilor parului, stimuleaza cresterea si confera rezistenta si stralucire.

Pete si pistrui

Se piseaza frunzele de patrunjel si se aplica pe zonele cu probleme. Sau se prepara un suc natural prin amestecarea patrunjelului (aproximativ o legatura) cu apa si se aplica pe zonele cu pete sau pistrui.

Oricare varianta se lasa sa actioneze timp de cinci ore.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *