Search for content, post, videos

Ochelarii de vedere in functie de forma fetei

Aragaz cu patru ochi – expresia asta a urmarit multe femei in timpul copilariei si, din pacate, unele inca mai aud pe strada expresia batjocoritoare. Dar ochelarii de vedere pot inceta a fi doar un remediu pentru problemele oculare si se pot transforma in accesorii interesante atunci cand stim cum sa-i alegem!

Secretul consta in a gasi rama potrivita formei fetei. Renumita publicatie americana The Oprah Magazine, sustinuta de consacrata vedeta de televiziune Oprah, a prezentat tipurile de ochelari de vedere (dar si de soare) adecvate pentru patru tipuri de forme ale fetei.

Fata patrata

Aceasta forma este caracterizata de unghiurile ascutite ale unei mandibule mai late. Imaginile de mai jos va prezinta o femeie cu fata patrata (imaginea 1), care initial a optat pentru o pereche de ochelari de vedere care ii scotea in evidenta asprimea chipului, in loc sa atraga atentia asupra feminitatii (imaginea 2). Specialistii de la The Oprah Magazin i-au schimbat ochelarii de vedere cu rame groase negre cu o pereche cu rame vizibile doar in partea superioara a ochelarilor (imagine3). Astfel, mandibula proeminenta a fost estompata. Imaginea 4 prezinta si ochelarii de soare potriviti chipului patrat.

fata patrata

Fata ovala

Teoretic, fata ovala este cea perfecta, fiind caracterizata de o proportionalitate ideala. Insa chiar si in acest caz, unei femei i se pot adauga cativa ani in plus la varsta daca poarta ochelarii nepotriviti. Succesiunea de mai jos a celor patru fotografii prezinta mai intai o femeie cu chipul oval (imagine 1), care a ales ochelari de vedere prea mari si prea rotunzi pentru fata ei (imagine 2). Specialistii de la The Oprah Magazin i-au schimbat, insa, perechea de ochelari cu una tip ochi de pisica (imagine 3). Ultima ipostaza prezinta un tip de ochelarii de soare potrivit fetei ovale (imagine 4).

fata ovala

Fata in forma de inima

Aceasta forma se mai numeste si fata in triunghi inversat, pentru ca latimea fruntii este mult mai mare decat cea a mandibulei, iar pometii sunt, la randul lor, mai proeminenti decat ar trebuie. Poza de mai jos prezinta o femeie cu fata in forma de inima (imagine 1), a carei frumusete a fost diminuata pentru ca a ales o pereche de ochelari dreptunghiulari (imagine 2) care i-a scos in evidenta chiar pometii si mandibula alungita. Imaginea 3 arata, insa, cata diferenta poate face o pereche de ochelari fara rame, sustinuti doar de brate. In acest caz, accentul cade tocmai de frumusetea privirii, ochii nefiind mascati de ramele prea evidente. Imaginea 4 arata ochelarii de soare indicati fetei in forma de inima, care mascheaza proemintenta nedorita a pometilor.

fata inima

Fata rotunda

Curbele deschise caracterizeaza fata rotunda care, deseori, poate da senzatia de plinut, chiar daca restul corpului este tras prin inel. The Oprah Magazine prezinta, mai intai, o femeie cu chipul rotund (imaginea 1), care a facut proasta alegere sa-si cumpere o pereche de ochelari de vedere, la randul lor, prea rotunzi, cu ramele mai groase si negre (imagine 2). In cazul fetei rotunde, indicati sunt insa ochelarii dreptunghiulari (imagine 3) pentru a contrabalansa rotunjimea chipului. Chiar si ochelarii de soare potriviti fetei rotunde trebuie sa aiba unghiuri ferme in margini, dupa cum arata a patra ipostaza.

fata rotunda

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *