Toate ne dorim ca podoaba capilara sa fie mereu bogata, frumoasa si sanatoasa. Pentru a obtine acest luccru, de multe ori, apelam la metode transmise din generatie in generatie despre care avem impresia ca ne vor aduce reyultate incredibile.
Ei bine, multe dintre aceste metode nu sunt deloc adevarate. In cele ce urmeaza va vom prezenta care sunt aceste miturri pe care cu siguranta le irespectati si totodata va vom explica de ce nu functioneaza.
Mitul 1: Daca te tunzi des iti crste parul mai repede
Ni se spune mereu ca taierea varfurilor ar duce cu siguranta la cresterea rapida a unui par sanatos. Ei bine, taierea varfurilor tocite nu afecteaza in niciun fel foliculii pilari, care determina cat de repede sau cat de incet creste parul tau.
In medie, parul unui om creste cu 6,3 milimetri pe luna, indiferent daca este tuns sau nu. Taierea varfurilor nu face decat sa confere impresia ca parul devine mai lung datorita eliminarii varfurilor tocite. Pentru un par sanatos, este indicat sa iti tai varfurile o data la 12 saptamani.
Mitul 2: Clatitul cu apa rece face parul sa straluceasca
Parul nu contine celule vii care sa reactioneze la rece sau la cald. Maimult decat atat, clatirea parului cu apa rece poate sa ne afecteze sanatatea din cauza diferentei de temperatura care se schimba bruzc. Pentru obtinerea unui par stralucitor este indicat sa folosim produsele cosmetice menite sa faca acest lucru, sa evitam sa ne spalam pe par foarte des (pentru a nu perturba functionarea glandelor sebacee) si sa folosim mai rar uscatorul de par si placa.
Cum sa ai un par sanatos si stralucitor
Trucuri si sfaturi pentru un par sanatos
Mitul 3: Daca te speli rar pe cap nu ti se mai ingrasa parul
Scalpul uman produce aceeasi cantitate de sebum de la individ la individ, indiferent de cat de des sau de rar se spala. Reducerea numarului de spalari nu va afecta felul in care functioneaza glandele sebacee insa este posibil sa dea impresia unui par curat. Cu toate acestea, exista efece negative ale spalarii dese pe cap, precum pierderea stralucirii. Tocmai de aceea ar fi indicat, pentru un bun echilibru, sa te speli pe cap o data la doua zile.