Search for content, post, videos

Mituri despre ingrijirea parului care nu sunt adevarate

Exista o multime de sfaturi pentru ingrijirea parului care nu au o baza stiintifica si astfel sunt incadrate cu succes in categoria mituri.

E bine sa schimbi samponul din cand in cand, deoarece parul devine imun la el

Un alt mit despre ingrijirea parului este ca trebuie sa iti schimbi samponul la anumite perioade, deoarece parul devine imun la efectele lui. Nu exista nicio baza stiintifica pentru acest mit.

Daca te stresezi rau, poti sa albesti peste noapte

Cu siguranta ai auzit povesti despre oameni care au fost atat de stresati sau socati, incat au albit peste noapte. Albirea parului are factori genetici si poate, intr-adevar sa fie accelerata de stres, insa acest lucru nu se intampla dintr-o data.

Daca iti tunzi parul mai scurt, el creste mai des

Ritmul in care creste parul nu are legatura cu lungimea lui. Faptul ca parul scurt pare mai des este doar o iluzie optica. De multe ori, parintii apeleaza la metoda tunsului 0 la copii, in speranta ca vor avea o podoaba capilara bogata, insa, acest lucru este doar un mit, parul va creste la fel de des sau rar si dupa ce copilul e tuns scurt.

Daca te speli mai rar pe cap, parul este mai sanatos

Acesta este unul dintre cele mai intalnite mituri despre ingrijirea parului. Multe persoane cred ca au un fir de par subtire sau parul rar din cauza faptului ca se spala prea des pe cap. Motivele pentru care parul este fragil si subtiat sunt altele: vopsiri repetate, folosirea placii de intins parul, anumite carente nutritionale, stresul.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *