Search for content, post, videos

Mierea poate intretine frumusetea

Din cele mai vechi timpuri mierea face parte din ritualurile de infrumusetare ale femeilor, fiind inclusa in procedurile de ingrijire a parului si a pielii.

Mierea naturala  aplicata pe piele curata, hidrateaza si ajuta la refacerea tesutului, fara sa implice riscuri. Mai mult, datorita efectului antiseptic si antimicrobian, poate calma eruptiile pielii, avand efectul unui tratament dermatologic.

Astfel de utilizari ale mierii sunt recomandate atat pentru pielea mainilor cat si pentru pielea fetei si decolteului. Mierea se indeparteaza cu apa calduta, la 15 minute de la aplicarea prin masare.

Datorita proprietatilor intens nutritive, mierea hraneste tenul matur, conferind elasticitate si tonus pielii afectate de trecerea timpului.

Impachetarile cu miere sunt masti hidratante pentru toata pielea corpului. Se fac in saloanele de infrumusetare si constau in aplicarea pe toata suprafata pielii corpului a unor preparate pe baza de miere, imbogatite cu alte ingrediente, precum extractele de lavanda sau de trandafir.

Mierea are un cunoscut rol antibacterian, de aceea, multe produse cosmetice precum sapunurile, gelurile de dus si sampoanele contin acest produs apicol

Supletea si stralucirea parului se pot mentine cu ajutorul unei masti pe baza de miere, ulei de masline si de ou.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *