Search for content, post, videos

Marilyn, cea mai sexy blonda de la Hollywood

Marilyn Monroe,  pe numele sau adevarat  Norma Jeane Mortensen, , s-a nascut la 1 iunie 1926  in Los Angeles .

A avut o  copilarie traumatizanta, petrecuta in orfelinate si nenumarate familii adoptive. Pentru a nu mai fi nevoita sa se intoarca la orfelinat, ultima sa familie adoptiva ,  familia Goddart a considerat ca cel mai bine pentru Norma Jeane , in varsta de 15 ani, era sa se casatoreasca. Astfel, a prezentat-o fiului unor vecini, James Dougherty, care un an mai tarziu i-a devenit sot. Dupa numai patru ani insa, cuplul s-a despartit.

Tanara Norma Jeane a fost remarcata de un fotograf debutant, la primul sau loc de munca – o fabrica unde pulveriza solutie anti-fugnitiva pentru avioane . Acesta facea fotografii pentru un articol din revista YANK si i-a propus sa colaboreze cu agentia de modeling The Blue Book.

Astfel a inceput ascensiunea lui Marilyn Monroe. In scurt timp ea a devenit model de succes, pozand pe copertele multor reviste ale momentului. Cariera de model a propulsat-o  in industria cinematografica.

Ben Lyon, celebru cautator de talente,  a remarcat-o si a propus-o pentru un test de filmare la 20th Century Fox, in urma caruia a obtinut si un contract. La 20 de ani, i s-a dat numele Marilyn si a luat numele de familie al mamei sale, Monroe.

Ascensiunea lui Monroe, trecuta prin etapele de model de success, sex simbol si star de cinema nu se opreste aici. Ea este prima femeie care si-a deschis propria casa de productie impreuna cu prietenul sau, fotograful Milton H. Greene si in 1957 a lansat si primul sau film, ca producator executiv – The Prince and the Showgirl.

A jucat in numeroase filme dintre care amintim : Domnii prefera blondele, Cum sa te mariti cu un milionar,  Unora le place jazz-ul, Printul si dansatoarea. Unul dintre cele mai renumite roluri interpretate de Marilyn a fost cel al compozitoarei Rolul Elsie Marina , rol ce  i-a adus premiul David di Donatello, echivalentul italian al Oscarului, premiul Crystal Star si o nominalizare pentru BAFTA.

In industria cinematografica, Monroe are si reputatia de actor dificil, datorita faptului ca intarzia ore intregi la filmari, asemenea si numeroasele duble necesare.

Una dintre cele mai cunoscute aparitii publice  ale divei a avut loc in 1962  la o petrecere televizata pentru presedintele Kennedy, unde a cantat Happy Birthday, Mr. President.

Marilyn Monroe a fost casatorita de trei ori : cu James Dougherty la numai 16 ani, in 1951 s-a casatorit cu starul de baseball Joe DiMaggio si cu scenaristul Arthur Miller in 1956. Dupa divortul de Arthur Miller si-a reluat relatia cu DiMaggio si chiar s-a speculat ca s-au recasatorit cu toate ca ei au declarat ca sunt doar buni prieteni.

In dimineata zilei de 5 august 1962, Marilyn Monroe a fost gasita moarta in casa sa din Los Angeles. Timp de douazeci de ani , DiMaggio a pus de trei ori pe saptamana 12 trandafiri la mormantul lui Monroe. Spre deosebire de ceilalti doi soti, sau de barbatii care sustineau ca o cunoscusera intim, el nu a vorbit public despre ea. Nu s-a recasatorit niciodata.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *