Search for content, post, videos

Lamaia, un miracol pentru frumusete

Aroma exotica a lamaii a fost remarcata si descrisa inca din antichitate. De-a lungul timpului, lamaia a avut numeroase intrebuintari in medicina, iar in prezent este utilizata cu succes si in cosmetica.

Lamaia are un continut bogat in calciu, fosfor si vitamina C, care sustin sistemul imunitar, sistemul cardio-vascular si procesul de respiratie celulara.

Utilizari cosmetice

Prin deshidratarea lamailor se obtine o pulbere ce poate fi utilizata in orice moment, pastrandu-se principiile active. In tratamentele cosmetice ultramoderne, aceasta pulbere se foloseste pentru indepartarea petelor sau a pistruilor de pe fata, pentru reglarea pH-ului optim al pielii. Este recomandata pentru tenul gras sau mixt, cu pori dilatati.

Pulberea de lamaie are o serie de utilizari pentru par si scalp. Diluata (ca un suc) se maseaza scalpul seara si se pastreaza pe timpul noptii. Are proprietati tonice, dar si capacitatea de a combate unele infectii ale scalpului. Ca tratament al parului (si pentru stralucire) dupa samponare se aplica pe par un amestec format din sucul de la lamaie si o cana cu apa calda. Se lasa sa actioneze pe par cateva minute, apoi se clateste.

Lamaia se poate utiliza si pentru estomparea cearcanelor. Se aplica de doua ori pe zi suc de lamaie pe 2 tampoane care se tin in jurul ochilor aproximativ 10- 15 minute. De asemenea, este si un agent de albire a dintilor innegriti si de inlaturare a tartrului.

Sucul de lamaie reprezinta un exfoliant natural (elimina celulele moarte ale pielii), ce confera luminozitate pielii. Se aplica pe fata ca o lotiune tonica faciala.

Pentru a preveni si trata porii inchisi, cosurile si petele, se aplica suc de lamaie pe zonele in cauza si se lasa sa actioneze pe tot parcursul noptii. Dimineata se spala zonele respective.

La ora actuala, lamaia are un important rol in procedeele cosmetice de intinerire si pastrarea frumusetii, fiind utilizata in multe produse cosmetice. Proprietatile sale de refacere si vindecare o fac un ingredient important in produsele tonifiante si in mastile de fata.

Sursa: www.coltuldefrumusete.ro

https://www.facebook.com/coltuldefrumusete

 0022-Sensitive-Eco-Style-Balsam-de-corp-regenerator-01-1000x1000

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *