Search for content, post, videos

Injectiile cu colagen. Cum te ajuta si de ce anume sa te feresti

Acestea au fost folosite de decade pentru a trata imperfectiuni minore a pielii fetei, in special pentru a reduce diferitele tipuri de riduri dar si urmele de acneee. Colagenul este util si pentru a da un aspect mai plin buzelor si obrajilor insa poate fi folosit si in alte regiuni ale corpului: pieptul, spatele si gatul, insa injectiile faciale cu colagen sunt cel mai des intalnite. In multe cazuri, tratamentul cu colagen este combinat cu alte proceduri cum ar fi cele de face lift sau de refacere a suprafetei pielii cu ajutorul laserului.

Desi injectiile cu colagen sunt sigure, rapide si usor de administrat, este foarte important sa apelezi intai la un chirurg cosmetician calificat cu care poti discuta toate variantele de tratament.

Ce este colagenul?

Colagenul este este o proteina naturala ce se gaseste in oase, cartilaje si tendoane; exista nu mai putin de 27 de tipuri diferite de colagen produs in mod natural de organism. Anumite tipuri de colagen ce se gasesc in tesutul pielii sunt esentiale pentru rezistenta si elasticitatea epidermei. Pe masura ce trece timpul si organismul avanseaza in varsta, acest colagen cedeaza iar pielea incepe sa isi piarda si ea supletea, ridandu-se. In incercarea de a lupta cu aceste semne de imbatranire, multi oameni cauta o solutie in injectiile cu colagen pentru a inlocui ceea ce au pierdut.

Cei mai multi oameni care opteaza pentru injectiile cu colagen, au intre 35 si 60 de ani si isi doresc sa isi mascheze cat mai mult semnele de imbatranire cum ar fi ridurile. De asemenea colagenul este excelent pentru a crea buze mai voluptoase dar si pentru a retusa zonele din imprejurimile gurii si a fruntii unde ridurile au reinceput sa apara dupa proceduri cosmetice anterioare. Pacientii mai in varsta pot de asemenea benefica de pe urma colegenului desi candidatii ideali pentru tratament sunt aceia ce isi pastreaza inca elasticitatea pielii.

Exista doua tipuri principale de colagen ce se folosesc in procedurile cosmetice. Este vorba de colagen uman si bovin. Si cum unii oameni sunt alergici la produsele de origine bovina, este bine de verificat inainte de inceperea tratamentului originea colagenului folosit.

Tratamentul

Procesul in sine este relativ simplu. Tratamentul se administreaza la cabinetul medicului si de obicei dureaza intre 30 de minute si o ora. Pe baza necesitatilor cosmetice ale fiecarui pacient, medicul injecteaza colagen in zonele in care colagenul va produce eliminarea ridurilor. In cateva zile, pacientul incepe sa observe schimbari evidente in infatisarea si orice senzatie sau discomfort cauzat de tratament dispare.

Bine de stiut

Multi oameni nu cunosc intregul potential al injectiilor cu colagen. In afara de aproduce buze mai pline, colagenul minimizeaza sau chiar elimina ridurile din zona fetei, poate imbunatati aspectul in zonele de piele cicatrizata dar poate corecta si multe defecte cosmetice. Riscuri si beneficii ale injectiilor cu colagen Injectiile faciale cu colagen sunt sigure si eficienta, asigurand o piele mai fina si buze mai pline. Totusi pacientii trebuie sa stie ca tratamentul poate implica si anumite riscuri si posibile complicatii, inclusiv reactii alergice, o schimbare a nuantei pielii in zona tratata si posibile infectii. Ca si in cazul oricarei proceduri cosmetice, pacientii trebuie sa inteleaga pe deplin riscurile si beneficiile tratamentelor cu colagen inainte de a se decide sa urmeze aceasta procedura.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *