Search for content, post, videos

Ingrijire si rasfat cu ulei de avocado

Folosit ca atare sau ca ingredient important in produsele cosmetice, uleiul de avocado este aliatul femeilor in remedierea problemelor pielii si parului, precum si in imbunatatirea aspectului tenului.

Avand efecte benefice asupra pielii si parului, acest fruct este folosit in industria cosmetica, dar si in dermatologie, cu aplicare externa in remedierea unor afectiuni precum psoriazis sau acnee. Este foarte bogat in micronutrienti – potasiu, vitamina E, vitamina K, vitamine din gama B, fitomicronutrienti, fapt care explica de ce este inclus ca un ingredient valoros in multe produse de ingrijire si infrumusetare.

Uleiul de avocado are o culoare verde apetisanta, aroma subtila si placuta, iar pe piele lasa o pelicula protectoare si confortabila. Se obtine din pulpa fructului framantata si centrifugata, prin procedee mecanice efectuate la rece. Este apreciat indeosebi pentru excelentele sale proprietati antiage.

Utilizari cosmetice

Uleiul de avocado este recomandat pentru tenul matur, ridat, care si-a pierdut vitalitatea. La fel de eficient este si in ingrijirea tenului uscat (sau atunci cand pielea este descuamata), in ingrijirea pielii sensibile si a celei din jurul ochilor. Multe femei il folosesc pentru ingrijirea gatului si decolteului. Uleiul penetreaza bine pielea, redandu-i elasticitatea si confortul. Uleiul ajuta in tratarea inflamatiilor cutanate, in cazul cicatricelor si micilor imperfectiuni ale pielii, in prevenirea vergeturilor.

Persoanele care au probleme cu parul gasesc in uleiul de avocado un bun aliat. Acesta ajuta la regenerarea parului uscat, deteriorat, oferindu-i stralucire. Mai mult, stimuleaza cresterea parului si il fortifica.

Modalitati de folosire

Poate fi utilizat ca atare (nediluat pe piele si par) sau ca ingredient in compozitii pentru ingrijirea tenului sau a corpului (inainte, in timpul si dupa plaja), in creme si lotiuni pentru tenuri mature, in serumuri sau creme regenerante, restructurante, antirid, pentru conturul ochilor, pentru gat sau decolteu.

Sursa.www.coltuldefrumusete.ro

https://www.facebook.com/coltuldefrumusete

PRODUSUL ZILEI:

003-sun-balance-lotiune-hidratanta-si-calmanta-dupa-plaja-01-1000x1000

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *