Search for content, post, videos

Tot ce trebuie sa stii despre ingredientul-minune din creme care chiar te scapa de riduri

Multe dintre reclamele pentru cremele antirid mizeaza pe colagenul din produse, care este o proteina ce ofera elasticitate si protectie tenului.

Insa colagenul nu este suficient pentru ca o crema antirid sa fie, cu adevarat, eficienta. Exista un ingredient care, pus in compozitia cremei, face ridurile sa dispara, fara niciun dubiu.

Un studiu publicat in revista de specialitate Molecular Pharmaceutics arata ca cremele antirid functioneaza daca acestea contin un ingredient denumit Matrixyl.

Aceasta arma secreta actioneaza astfel incat dubleaza productia proprie a pielii de colagen, proteina care mentine tenul intins, dar si elastic. Insa nu toate cremele de pe piata contin Matrixyl, motiv pentru care nu sunt eficiente in diminuarea ridurilor. Dupa ce au luat la analizat majoritatea cremelor, oamenii de stiinta condusi de chimistul Ian Hamley au ajuns la concluzia ca gama Regenerist de la Olay este cea care are cel mai mare aport de Matrixyl, motiv pentru care sunt eficiente impotriva ridurilor de ani buni, de cand sunt disponibile pe piata.

“Cercetarile noastre arata ca un produs care contine Matrixyl are, cu adevarat, efect. Cand concentratia substantei este suficient de mare, aceasta actioneaza ca un stimulent pentru piele impulsionandu-i productia naturala de colagen”, a explicat Hamley.

Studii efectuate anterior au arata ca, desi cremele contineau colagen, aceasta nu patrundeau in mod eficient in piele. Insa Matrixylul, o peptida, adica un fragment de proteina, inlesneste patrunderea in piele a cremei si stimuleaza productia proprie de colagen, informeaza The Daily Mail.

Doctorul Sian Morris, cercetator-sef la Olay, spune ca organizatia producatoare de cosmetice a efectuat numeroase studii pentru a intelege mai bine modul de actiune asupra pielii a unei crème.

Nu este suficient ca ea sa contina toate ingredientele necesare pentru diminuarea ridurilor, acestea trebuie sa patrunda in adancime in piele pentru a-si face efectul. Analizele lui Morris au demonstrat ca Matrixyl ajuta cu adevarat la reducere liniilor fine de pe ten, creste fermitatea pielii, ajuntand-o cu adevarat sa para mai tanara.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *