Search for content, post, videos

FOTO Cum iti distruge fata solarul

Desi au fost lansate multe avertismente cu privire la efectul daunator al expunerii la solar, amploarea problemei nu a fost pe deplin inteleasa, caci devine vizibila pe piele abia cand riscul de cancer este iminent.

Din acest motiv, dermatologii britanici au efectuat un experiment pentru a arata starea adevarata a tenului dupa ani de solar.

Povestea porneste de la Kelly Hughes, in varsta de 30 de ani, care se duce la solar de mai bine de 10 ani.

6 alternative de folosire a produselor tale de frumusete

Ea a marturisit, pentru Daily Mail, ca obsesia pentru a fi bronzata a acaparat-o treptat. La inceput mergea doar la cateva sedinte pe timp de iarna pentru a nu fi extrem de alba, insa – odata cu trecerea anilor – a devenit tot mai obsedata de bronz, indiferent de vremea de afara.

In prezent, tenul ei arata aparent bine. Dar medicii dermatologi si radiologi, coordonati de doctorul Askari Townshend, au decis sa intre in profunzimea tenului lui Kelly si sa vada exact cum arata pielea ei dupa mai bine de un deceniu de solar.

Ziua Indragostitilor: ce vor femeile si ce vor barbatii

Cu un scanner de ultima generatie, lui Kelly i s-au facut mai multe radiografii la fata. Rezultatul a fost suprinzator chiar si pentru specialisti. Desi tenul ei arata aparent bine, epiderma este puternic afectata de razele arificiale ale solarului.

Diferentele de culoare din radiografia de mai jos indica exact zonele afectate: adica peste tot.

Zonele patate de pe chipul lui Kelly sunt, de fapt, mici ciorchini de celule crescute anormal din cauza razelor artificiale ale solarului. Cresterile anormale au fost generate de modificarea ADN-ului celular expus la razele UV. Fiecare punct negru sau ciorchine prezinta risc major de cancer de piele.

De altfel, studiile stiintifice au aratat ca expunerea la solar doar o data pe luna poate creste riscul de aparitie a cancerului de piele cu 50%.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *