Search for content, post, videos

Elizabeth Taylor, ultimul star al Hollywoodului de altadata

Dame Elizabeth Rosemond Taylor s-a nascut in anul 1932 in Hampstead, Londra. Este renumita pentru incomensurabilul sau talent,  frumusetea sa si  mai ales pentru culoarea violet a ochilor sai.

Elizabeth Taylor a fost una dintre cele mai rasfatate si scumpe actrite de la Hollywood, numai pentru pentrul rolul din Cleopatra a primit peste un million de dolari.
Iubea bijuteriile , lucru care a reiesit chiar dintr-o declaratie personala : „Mama mi-a spus ca atunci cand m-am nascut, nu am deschis ochii timp de opt zile. Dar atunci cand am facut-o, privirea mi-a cazut pe un inel de logodna. Si am ramas hipnotizata“

Elizabeth Taylor a aparut de 11 ori pe coperta revistei „Life“ si de 14 ori pe cea a revistei „People“, singura care i-a depasit performanţa a fost Lady Diana. In 1995 a fost aleasa printre cele mai sexy 100 actrite din istoria cinematografiei si  mai apoi, a 11- a cea mai mare actrita a tuturor timpurilor. In 1999 a fost numita  Comandor al Ordinului Britanic.

Liz Taylor  a avut o viata tumultoasa , un magnet pentru reviste zi ziarele de scandal,  a fost casatorita de opt ori , doua mariaje le-a avut cu actorul Richard Burton, si patru copii.

Ultimul interviu important al actritei a fost pentru revista  Harpers Bazzar , unde a dat detalii despre viata sa , bijuterii si roluri memorabile.

Diva a incetat din viata la 23 martie 2011, la varsta de 79 de ani, din cauza unei insuficiente cardiace.

Elizabeth Taylor a devenit o legenda prin tinute extravagante, care au influentat moda, cat si prin activitatile caritabile. Designerul sau favorit a fost Marc Bohan de la Christian Dior care i-a ramas loial timp de patru decenii.

Prin frumusetea deosebita, actrita a intruchipat perfect stilul glam al Hollywoodului, pe care Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Nicole Ritchie, Eva Longoria, Angelina Jolie, il adopta pe covorul rosu: rochiile creion, diamantele, coafurile cu volum.

De-a lungul carierei sale actoricesti a interpretat foarte multe roluri. Munca i-a fost incununata de succes : doua premii Oscar , unul   in 1961 pentru Butterfield 8 ai altul in 1967  pentru rolul interpretat in “Cui ii e frica de Virginia Woolf?”; Globul de Aur pentru cea mai buna actrita in anul 1960 pentru rolul din Suddenly, Last Summer. Premiul Cecil B. DeMille in 1985, in anul 1967 premiul Bafta pentru cea mai buna actrita in “Cui ii e frica de Virginia Woolf?”.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *