Search for content, post, videos

Cum te speli corect pe fata pentru a avea un ten perfect

Desi este o operatiune de igiena efectuata zilnic, nu toti ne spalam corect pe fata, ci lasam unele reziduuri care pot genera probleme de ten. Iata cum sa te speli corect pe fata pentru a avea un ten perfect!

 

Indepartarea machiajului inainte de spalarea pe fata

 

Multe femei se spala direct pe fata pentru a indeparta machiajul, insa procedura ar trebui inversata. Mai intai indepartezi machiajul cu un demachiant si abia mai apoi te speli pe fata. Motivul? Gelul de fata sau sapunul nu sunt suficient de puternice incat sa curete machiajul cu totul, lasand „dare” in liniile fine sau in anumite zone ale fetei, atrage atentia dermatologul Sonia Batra din Santa Monica, California (SUA).

 

Mai mult, demachierea ochilor trebuie efectuata in 2 pasi: mai intai inmoi un disc demachiant in apa si il aplici pe pleoape si pe gene, astepti 10 secunde si abia ulterior stergi cu foarte mare delicatete machiajul de pe ochi, folosind demachiant. Astfel eviti sa dezvolti riduri la nivelul ochilor si nu risti sa-ti cada genele.

 

Dupa demachiere, spalatul pe fata

 

Odata indepartat machiajul de pe fata, urmeaza spalarea a fetei. Dar si aici exista pasi: cu apa si gel de curatare incepi sa-ti freci usor cu buricul degetelor colturile gurii, folosind miscari circulare, urci catre nas, continui cu ochii si cu fruntea si abia ulterior cobori pe lateral catre pometi.

 

Acest proces de curatare a fetei trebuie sa dureze cel putin 1 minut, maximum 2 minute pentru a obtine un ten curat, indepartand murdaria si sebumul excesiv.

 

Ulterior, te clatesti pe fata bine folosind apa calda, dar nu fierbinte. Nu te sterge efectiv pe fata cu prosopul, ci tamponeaza usor fata cu prosopul pentru a absorbi cu delicatete apa (iar prosopul in cauza trebuie sa fie folosit DOAR la spalatul pe fata, nu pentru alte zone ale corpului).

 

Abia dupa acesti pasi de curatare a fetei poti sa aplici crema de fata, de ochi sau alte tratamente faciale folosite.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *