Search for content, post, videos

Cum se schimba fata pe masura ce imbatranesti

Faptul ca apar riduri pe masura ce inaintezi in varsta nu este o noutate, insa ridurile sunt doar o mica parte din schimbarile prin care trece fata unui om in procesul de imbatranire.

 

Tenul in anii ’20
Colagenul produs din abundenta de organism mentine tenul suplu, ferm si luminos atunci cand o femeie are in jur de 20 de ani. Insa in aceasta perioada, desi „luminoasa” pentru ten, poate avea si momente inestetice din cauza acneei frecvente. Ingrijirea corecta, curatarea si hidratarea corecta a tenului de la inceputul anilor 20 incolo va influenta masiv modul in care se va transforma tenul dupa varsta de 30 de ani.

 

Tenul in anii ’30
Deja in aceasta perioada apar diverse coloratii la nivelul tenului, care pot fi vorba de vase de sange foarte mici, dar sparte, dar si pete cauzate de soare. Totodata, la inceputului varstei de 30 de ani incep sa fie cu adevarata evidente liniile fine, uneori chiar ridurile din jurul ochilor si de pe frunte. Pentru a intarzia aparitia ridurilor, a liniilor fine, de la varsta de 25 de ani toate femeile trebuie sa foloseasca crema antirid (de zi, de noapte si speciala pentru ochi), iar pentru a preveni petele de la soare trebuie folosita creme cu protectie solara, de la 30 SFP in sus, chiar 50.

 

Fata in anii ’20
In aceasta perioada a vietii, chipul are gresime subcutanata care mentine rotunjimile obrajilor, oferind pur si simplu acel look tineresc.

 

Fata in anii ’30
Din acest punct incep primele semne ale scaderii volumului, de la grasime subcutanata, la nivelul de hidratare. Astfel, fata incepe efectiv sa se lase. Principala cauza este scaderea productiei de colagen si acid hialuronic. Aceasta pierdere este cel mai evidenta in jurul pometilor, al barbiei si al gurii, accentuand acel aspect „lasat” al fetei.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *