Search for content, post, videos

Cum se previne si cum se trateaza acneea. Cele mai bune metode pentru a scapa de probleme

De obicei oamenii cred ca acneea este o problema a adolescentei cu un imens impact psihic asupra acestei perioade – cand imaginea de sine este importanta considerandu-se ca aceasta problema a acneei trece dupa varsta de 20 de ani.

Sa vedem daca este adevarat.

Realitatea este diferita : acneea exista si dupa trecerea varstei de 20 de ani, problemele tenului sunt multiple si nu au o perioada in care se opresc.

Ce inseamna un ten cu imperfectiuni?

Exista o legatura intre aceste imperfectiuni si acnee? Sunt acelasi lucru?

Cu siguranta nu! Esti o persoana cu dificultati in a-si pastra tenul in balanta, fiind dificil sa gasesti produse cosmetice specifice tenului si sensibilitatii acestuia, situatie intalnita si la produsele scumpe? Exista multe tipuri de metode, remedii populare (lista neavand sfarsit), diete, vaccinuri si terapii indoielnice, ca urino-terapia, tratamente cosmetice si tratamente medicale, lista fiind inepuizabila, dar o incheiem cu metoda de camuflaj.

Despre toate acestea s-ar putea scrie o intreaga enciclopedie. Majoritatea acestor metode sunt nule si chiar daunatoare. Din punct de vedere stiintific singurele metode care rezista sunt cele incercate pe un numar mare de persoane in anumite conditii impuse strict. Argumente ca: tenul meu s-a curatat dupa ce am tinut regimul cu ciocolata sau stiu pe cineva care are tenul complet curat dupa ce a folosit crema de aloe: sunt total nule.

Nu incerca niciodata un tratament cu medicamente inainte de a consulta dermatologul. Metoda : am acelasi lucru ca prietenul meu si folosesc acelasi tratament, este gresita (chiar crezi ca ai aceeasi problema la aceeasi intensitate?). Nici un tratament nu da rezultate dupa 2 zile. Poti trage o concluzie despre eficienta tratamentului dupa o perioada de 3-4 saptamani. Niciodata nu alege dermo-cosmetice numai dupa sfatul comerciantului. Cauta sa obtii o informatie de la o persoana autorizata (doctor, farmacist).

<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *