Search for content, post, videos

Cum alegem peria de par potrivita in functie de tipul de par

Fi ca ai parul fin (subtire) , cret, par uscat sau par gras, trebuie sa alegi peria de par potrivita pentru tipul tau de par. 

Exista o varietate de perii pentru par, din cauciuc, lemn, metalica, cu dinti rari sau desi, peria de par trebuie folosita in functie de tipul de par.

Parul fin, subtire, slab, drept. Cand ne referim la acest tip de par ne referim in special la structura acestuia, la textura lui si la dimensiunea firului de par. De multe ori auzim oameni care se plang de acest tip de par, fie ca spun ca este prea slab si se lipeste de cap, fie ca este imposibil de coafat.

Pentru acest tip de par este nevoie de o perie de par a-i da volum. Trebuie o perie de dimensiune medie, cu o perna de cauciuc, cu dinti moi, pentru a oferii atat volum, cat si confort celei care o utilizeaza.

Parul cret. Parul cret necesita o ingrijire mai atenta. Cu o singura miscare gresita acesta poate arata dezastruos si sa devina inconfortabil pentru purtatoare. Pentru acest tip de par este recomandata folosirea unui pieptene cu dinti largi. Acesta il ajuta sa se descurce mai rapid avand un efect de degete subtiri care trec printre firele de par.

Parul uscat. Acest tip de par este foarte pretentios. Fiind foarte fragil datorita inactivitatii glandelor sebacee, acesta necesita o foarte mare grija. Pentru acest tip de par este recomandata folosirea de produse de par pentru hidratare si o perie de par cu dinti desi metalici sau din lemn.

Parul gras. In ultima perioada auzim foarte multe persoane care se plang de acest tip de par. Glandele sebacee au tendinta de hiper-activitate, lucru care face ca aspectul parului sa para gras si neingrijit. Spalarea frecventa a acestuia nu ii va face un bine ci din contra, glandele sebacee vor fi nevoite sa lucreze mai mult. Pentru acest tip de par este recomandata, o perie din lemn cu dinti rari, folosita cu grija pentru evitarea ruperii firului de par.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *