Cremele autobronzante sunt o alternativa sanatoasa si estetica la bronzul natural.
Mai vechile probleme legate de culoarea nenaturala (portocalie), sau neomogena (“cu dungi”), de mirosul neplacut al produselor sau de modalitatea greoaie de aplicare au fost in buna parte depasite de ultimele generatii de autobronzante
Autobronzantele considerate astazi cele mai eficiente contin DHA (dihidroxiacetona). Aceasta substanta patrunde doar in straturile superficiale ale pielii. Actiunea este rapida: culoarea apare intr-un interval de circa o ora de la aplicarea produsului. Avantaje: dispar riscurile de imbatranire prematura a pielii si de cancer cutanat, asociate ultravioletelor.
Pasul 1: exfoliere si hidratare
Inainte de aplicarea unui autobronzant este recomandat sa faci un gomaj pentru a indeparta celule moarte. Astfel, aplicarea autobronzantului va fi mult mai uniforma.
Nu uita sa hidratezi bine pielea inainte si mai ales pe zonele mai uscate(coate, genunchi) deoarece aceste zone vor absorbi o cantitate mai mare de autobronzant si vor fi mai bronzate fata de restul corpului daca nu sunt hidratate.
Pasul 2: aplicare
Incepe sa aplici autobronzantul dinspre picioare si continua de jos in sus, avand grija sa masezi bine pentru ca lotiunea sa intre in piele (sa nu ramana zone in care crema n-a fost intinsa).
Spala cu grija excesul de crema de pe maini, in special dintre degete, pentru a nu ramane cu mainile patate. Asteapta 15 minute inainte de a te imbraca (cat timp autobronzantul intra bine in pielea) pentru a nu-ti pata hainele.
Poti repeta aplicarea ori de cate ori doresti, pana obtii nuante de bronz dorita. Din cand in cand mai fa un gomaj pentru reunificarea culorii pielii.
Eu am ten mixt si imi fac baie de aburi o data pe saptamana. Dar imi scot pultnece negre dupa, nu e chiar asa de greu precum pare sa le scoti fara sa lasi urme daca ai rabdare.