Search for content, post, videos

Coco Chanel, eleganta absoluta

Coco Chanel a ramas pentru femeile din intreaga lume un adevarat simbol. “Moda trece, doar stilul ramane” este una dintre repricile celebre ale inegalabilei creatoare..
Gabrielle Bonheur s-a nascut pe 19 august 1883 in localitatea Saumur din Franta. Ea provenea dintr-o familie numeroasa si saraca. Dupa moartea mamei, tatal , constrans de datorii, o lasa pe micuta Gabrielle la orfelinatul Aubazine. Dupa 6 ani petrecuti aici, Gabrielle intra la colegiul Notre-Dame de la Maulins, unde a invatat sa coasa. La 18 ani se angajeaza la cafeneaua “Moulins La Rotonde” unde canta. In aceleasi timp lucra si la magazinul de stofe Maison Grampayre. La cafenea primeste porecla Coco de la o melodie pe care obisnuia s-o cante acolo.
Primul contact cu moda il are in 1908, cand incepe sa creeze palarii. Iar in 1914, ajutata de iubitul sau Arthur Capel, isi deschide primul magazin pe celebra strada Cambon 21, din Paris. Coco Chanel a atins insa culmile succesului intre anii 1920-1930 cand si-a deschis un nou magazin in Paris, pe aceeasi strada Cambon 31.
In 1926 ea scoate pe piata richia mica, simpla si neagra , varianta “little black dress” de acum. Cativa ani mai tarziu, in colaborare cu ducele Fulco de Ventura si contele Etienne de Beaumont, a scos si o linie de bijuterii cu diamante.
Dupa o perioada zbuciumata petrecuta in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial Coco isi reia afacerile si la varsta de 70 de ani creeaza renumitul tailleur.
Pe 10 ianuarie 1971, cu catvea zile inainte de prezentarea ultimei sale colectii, Coco Chanel s-a stins din viata in camera ei din hotelul Ritz din Paris.
Coco Chanel nu a creat doar haine, parfumuri sau bijuterii, a creat un adevarat stil de viata. Ea a fost o pioniera a femeii moderne din zilele noastre .

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *