Search for content, post, videos

Cele mai bune tratamente cu plante pentru par, ce impiedica caderea

Pentru a evita caderea parului si pentru a te asigura ca acesta este sanatos mereu, poti apela cu incredere la cele mai bune tratamente cu plante, pentru par.

Aceste tratamente sunt bazate pe ingrediente naturale care au rolul de a intari firul de par, de a vasculariza pilea capului si totodata de a face ca intreaga podoaba capilara sa fie mai sanatoasa si mai trainica.

Cele mai bune tratamente cu plante pentru par:

Tratamentul cu cimbru: cimbrul are o actiune antiseptica asupra scalpului ceea ce inseamna ca trateaza micile rani care se formeaza fie din cauza folosirii produselor cosmetice fie din cauza periilor de par. Pentru a prepara tratamentul cu cimbru, se pune un pumn de cimbru intr-un litru de apa si se pune la fiert pana cand apa ajunge la jumatate. Dupa ce decoctul s-a racit, se aplica pe par si pe scalp si se lasa asa, fara a se clati timp de 4 ore.

Tratamentul cu urzica: urzica are rolul de a tonifia pielea capului si de a tonifia papila dermica a foliculului pilos. Mai mult, urzica imbunatateste puternic circulatia sangelui la nivelul scalpului. Pentru a prepara tratamentul, se ia un pumn de radacina de urzici, se lasa la macerat in alcool sau in rom timp de 2 zile, dupa care se strecoara si se aplica pe par si pe scalp. Se lasa sa actioneze doua ore dupa care parul se spala cu sampon cu ph neutru.

Tratamentul cu caneluta: caneluta, sau planta cunoscuta si sub denumirea de condurul doamnei, are efecte foarte bune la nivel capilar, ceea ce inseamna ca firul de par va primi toti nutrientii de care are nevoie datorita circulatiei bune a sangelui. Frunzele planteu au mult sulf pe de alta parte, ceea ce stimuleaza cresterea parului si previne caderea acestuia. Pentru prepararea tratamentului, se ia un manunchi de plante care se pune la fiert in jumatate de litru de apa pana cand apa scade la jumatate. Dupa ce fiertura s-a racit, decoctul se aplica pe cap si se lasa sa actioneze 1 ora. Dupa care, pielea capului se clateste cu apa calda. Tratamentul se repeta de doua ori pe saptamana.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *