Toamna este sezonul fructelor si legumele, motiv pentru care n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta. Ba mai mult, ar trebui sa le folosesti chiar si pentru a-ti rasfata tenul incluzandu-le in niste masti faciale.
Masca de fata cu dovleac
Este bogat in zinc, dar si in vitamina A, C, E si betacaroten, motiv pentru care dovleacul este esential pentru exfolierea tenului gras. Amesteca trei linguri de pulpa de dovleac cu o lingura de miere, o lingura de lapte si putin iaurt natural. Amesteca bine ingredientele, aplica pe tenul uscat, iar dupa 20 de minute clateste in profunzime.
Citeste si: Uita de problemele cu acneea! Mastile de fata pe care e musai sa le incerci
Masca de fata cu struguri
Strugurii sunt recunoscuti pentru proprietatile antiimbatranire, fiind bogati in minerale si antioxidanti. De aceea, iti propunem sa amesteci un pumn de struguri negri proaspat zdrobiti cu o lingurita de ulei de masline, o jumatate de lingurita de sare ori de bicarbonat de sodiu, precum si un sfert de ceasca de lapte. Amesteca toate ingredientele, iar mai apoi maseaza-ti tenul cu aceasta pasta omogena. Nu doar ca celulele moarte ale pielii vor disparea, dar pielea isi va recapata stralucirea.
Masca de fata cu pere
Meriti un moment de rasfat, asa ca aplica-ti pe ten o masca de fata obtinuta dintr-un mar verde zdrobit la blender, o para coapta si o lingura de iaurt bio. Amesteca bine ingredientele, aplica pe ten si asteapta sa actioneze 20 de minute. La final, clateste in profunzime, iar pielea ta va fi catifelata.