Search for content, post, videos

Ce implicatii presupune epilarea cu laser

Aceasta tehnologie este proiectata pentru indeparta permanent parul nedorit de pe corp folosind raza laser. De altfel, problema parului nedorit este comuna atat femeilor cat si barbatilor. Rasul, epilarea cu ceara si cea folosind penseta sunt doar solutii temporare iar rezultatele sunt evidente doar pe suprafete mici.

Tehnologia laser poate fi folosita pentru a indeparta permanent parul de pe zone mici sau mari de pe corp. Cele mai bune rezultate se obtin la persoanele cu piele deschisa la culoare si cu par de culoare inchisa. De asemenea tehnica de eliminare a parului cu ajutorul laserului este mai eficienta la persoanele cu firul de par mai gros decat la cele cu par fin.

Ce implicatii exista in cazul folositii laserului?

Zona este mai intai epilata si bine curatata, fiind tratata cu o crema anestezianta. In continuare se foloseste laserul care emite impulsuri de lumina concentrata ce este absorbita la nivelul pielii de pigmentul localizat in foliculii parului, deteriorandu-i.

Desi in general nu este dureroasa, procedura poate produce un anumit grad de discomfort, Durata unei sesiuni de epilare laser poate fi de la cateva minute pana la mai mult de o ora in functie de zona ce trebuie tratata. Orice roseata sau umflatura in zona tratata de obicei dispare intr-un timp destul de scurt, cei mai mult oameni putand sa se intoarca la activitatile obisnuite aproape imediat.

Exista riscuri?

Aceasta procedura este una sigura dar trebuie executata de o persoana calificata. Posibilele complicatii pot include:

– inchiderea la culoare a zonei tratate

– aparitia urmelor de arsuri si a basicilor specifice in zona tratata

Deoarece pielea inchisa la culoare este mai susceptibila la schimbari de pigment, este recomandat sa se evite bronzarea inainte de aplicarea tratamentului laser.

De cate etape de tratament este nevoie?

Cele mai multe tratamente impun intre 4 si 6 sesiuni pentru o indepartare permanenta a parului din respectiva zona. Procedura se poate repeta la intervale lunare.

Cat costa?

Tratamentele cu laser costa de la 150 de euro in sus in functie de suprafata si zona ce urmeaza a fi tratate.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *