Search for content, post, videos

Ce fel de sampon ti se potriveste, in functie de tipul de par

Rafturile din marile magazine si din farmacii au o mie si una de tipuri de sampoane dinb care poti alege. Insa, pentru o podoaba capilara ingrijita, trebuie sa tii cont de anumiti factori atunci cand alegi produsul.

 

Toate sampoanele contin un produs de curatare si balsam, chiar si acele sampoane care nu sunt 2 in 1. Proportia dintre acestea doua depinde in functie de tipul de sampon, daca este pentru par uscat, cret, gras, fragil, colorat si asa mai departe. Insa, regula de baza atunci cand cumperi un sampon este sa te asiguri ca nu contine o cantitate prea mare de balsam, caci oricum aplici, de regula, separat dupa.

 

Spre exemplu, in cazul parului cu tendinte de ingrasare, chiar este recomandat sa gasesti un sampon cu o cantitate minima de balsam, pentru a preveni ingrasarea rapida a acestuia.

 

In schimb, pentru un par uscat este recomandata folosirea unui sampon cu keratina, caci acesta reface structura firului par.

 

Mai exista si sampoane destinate ingrosarii firului de par sau „cumintirii” firelor rebele. Acestea contin, de regula, un ingredient care „imbraca” efectiv firele de par, de regula silicon sau uleiuri.

 

Pe de alta parte, sampoanele pentru volum nu exista, de fapt si de drept. In realitate, aceste sampoane au o formula care deschide cuticulele firelor de par, creand iluzia de volum o anumita perioada de timp. Insa acestea pot dauna podoabei capilare, caci cuticulele deschise predispun la fragilizarea structurii interne a firului si chiar despicarea si ruperea lui in timp.

 

Sampoanele tip „Clarifying” sau „purifiant”, care curata podoaba de par in profunzime, sunt recomandata unui numar foarte mic de oameni. Ele pot face mai mult rau decat bine pentru ca au o actiune agresiva asupra firului de par. Sampoanele „Clarifying” nu sunt deloc recomandate persoanelor care au firul de par subtire sau celor care sunt vopsite pentru ca descompun nuanta parului. Acestea sunt, de regula, recomandate persoanelor cu parul foarte gras.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *