Search for content, post, videos

Ce contin de fapt cremele antirid

In functie de ingrediente si de dozele de substante active pe care le contin, produsele antiageing actioneaza fie preventiv, pentru a intarzia aparitia primelor riduri, fie pentru a le atenua pe cele deja aparute.

Dupa varsta de 30 de ani, ai nevoie de ceva mai mult decat de o crema buna, hidratanta pentru a-ti ingriji tenul. Gravitatia incepe sa-si spuna cuvantul, iar pielea si tesutul conjunctiv care ancoreaza tegumentul isi pierd din tonicitate.

Mai mult, celulele produc cantitati insuficiente de colagen si de elastina, fibrele care confera pielii elasticitate. Cu cat timpul trece, pielea „se lasa” si apar ridurile. Produsele dermatocosmetice contin cocktailuri de ingrediente care actioneaza pe diverse cai pentru a reda supletea pielii, special create pentru diferite grupe de varsta.

1. Vitaminele au efect antioxidant

Vitaminele A, C, E si F sunt ingrediente indispensabile pentru prevenirea si pentru estomparea ridurilor, cu puternic rol antioxidant. Ele neutralizeaza radicalii liberi, niste molecule instabile de oxigen care se formeaza in urma expunerii la fumul de tigara, la poluare, la stres sau la ultraviolete. Ei ataca ADN-ul si membranele celulelor si le grabesc degradarea si chiar moartea. Printre cei mai puternici antioxidanti se numara retinolul si tretinoinul, derivati ai vitaminei A. Pentru ca o crema sa fie eficienta impotriva ridurilor are nevoie de doze mari de vitamine antioxidante. De exemplu, vitamina C este insuficienta in concentratii mai mici de 10%, iar esteticienii recomanda cremele si serurile ce contin vitamina C pura. Vitamina C stimuleaza formarea de colagen si il fortifica pe cel deja existent.

2. Enzimele lumineaza tenul

Coenzima Q10 regleaza metabolismul energetic al celulei si s-a demonstrat ca ajuta la reducerea ridurilor fine din jurul ochilor. in plus, ea ajuta la estomparea petelor asa-numite senile, atat pe cale interna, cat si prin aplicare locala. Alta enzima care mentine tineretea este superoxid dismutaza, cea mai activa enzima antioxidanta de origine naturala, cu efecte pe termen lung in refacerea fermitatii pielii.

3. Colagenul si elastina refac tonusul

Pentru ridurile mai vizibile este nevoie de colagen si de elastina obtinute pe cale sintetica, dar mai ales de aminoacizi si de peptide care stimuleaza producerea acestor proteine in piele. De asemenea, cuprul, un microelement prezent in fiecare celula, se regaseste in produsele cosmetice legat de niste peptide. Acest complex are rol in vindecarea ranilor, stimuleaza producerea de colagen si actiunea antioxidantilor.

4. Acizii din fructe stimuleaza regenerarea

Alfahidroxiacizii, dar si variantele lor beta- si poli- sunt versiuni sintetice ale acizilor din fructe. Ei au proprietati exfoliante, stimuland eliminarea stratului superficial de celule imbatranite si regenerarea pielii din profunzime. De asemenea, ajuta la corectarea petelor pigmentare. in aceasta categorie intra acidul glicolic, iar crema respectiva trebuie utilizata seara. in timpul zilei se va folosi o crema cu factor de protectie solara de minimum 30, pentru a preveni patarea pielii nou formate.

5. Extractele din plante, controversate

Si extractele din plante au efecte antioxidante, dar nu este clar daca efectele lor antirid sunt la fel de eficiente in aplicare locala ca si in administrare interna. Cele mai apreciate sunt extractul de ceai verde, de ceai alb sau oolong, extractul de struguri rosii, ce contine resveratrol, si extractul de goji.

Riduri profunde, solutii mai drastice

La varste inaintate, ridurile se adancesc, iar cremele devin insuficiente. De aceea, persoanele in cauza, femei sau barbati, pot sa apeleze la umplerea acestora prin injectarea de acid hialuronic.

Aceasta substanta se gaseste in mod normal in corpul nostru, mai ales in ochi si in articulatii. De asemenea, terapia prin laser stimuleaza celulele sa produca mai mult colagen, actionand asupra lor tintit, prin caldura la 45 si la 60 de grade Celsius.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *