Search for content, post, videos

Care este cauza ridurilor? Iata ce spun specialistii

Expunerea la soare, fumatul, genetica, inaintarea in varsta, o dieta bogata in grasimi saturate si carbohidrati etc. Toate acestea erodeaza colagenul, elastinul si fibrele care pastreaza tenul neted, flexibil si ferm.

Cand dermatologii au verificat tenul si ceea ce mananca 453 de persoane din Australia, Grecia si Suedia au descoperit ca o dieta sanatoasa nu poate repara stricaciunile facute de anii intregi de bronzare fara protectie sau fumat, insa poate ajuta. Iata ce trebuie sa mananci si ce trebuie sa eviti.

Ce sa consumi:

– Ulei de masline

– Peste

– Lapte cu putine grasimi

– Apa si ceai

– Fructe si legume

– Oua

– Nuci si unt de nuci

– Fasole

Ce sa reduci:

– Unt

– Carne rosie

– Prajituri si produse de patiserie

– Sucuri carbogazoase

– Margarina

– Lapte cu grasimi

– Cartofi

1. Adauga mai multe fructe si legume in farfurie
Alimentele bogate in vitamina C reduc riscul aparitiei ridurilor cu 36%. Aceasta vitamina antioxidanta iti protejeaza tenul de radicalii liberi, moleculele de oxigen instabile care deterioreaza colagenul. Pentru un aport mai mare de vitamina C poti consuma fructe de padure sau un pahar de suc de portocale la micul dejun, ardei grasi si grapefruit la pranz si broccoli la cina.

2. Comanda somon cand mananci in oras
Pe aceasta cale iti iei doza necesara de omega 3 care reduc riscul de imbatranire a pielii cu 25%.

3. Cacao fara zahar
Intr-un studiu, antioxidantii din cacao au protejat pielea de razele daunatoare ale soarelui.

4. Renunta la painea alba si zahar
Fiecare 50 de grame din consumul zilnic de carbohidrati creste riscul aparitiei ridurilor cu 28%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *