Search for content, post, videos

Brigitte Bardot, stil si frumusete

Brigitte Anne-Marie Bardot s-a nascut la 28 septembrie 1934, la Paris, a fost sex simbol al anilor 60 si a reusit sa-si transforme initialele B.B. intr-o legenda care evoca frumusetea, libertatea si placerea de a trai.

In copilarie era „timida si urata. Aveam parul rar, ochelari si purtam aparat de indreptat dintii”. Destinul a avut planuri mari cu fetita urata si insignifianta. Transformarea intr-o femeie superba si initierea unei cariere stralucite s-au produs treptat.

Micuta  Briggitte a avut primul contact cu lumea artistica , cand mama sa a inscris-o, impreuna cu sora ei mai mica, Marie-Jean, la scoala de balet. In 1947, Brigitte Bardot a fost acceptata la Conservatorul National Superior de Muzica si Dans din Paris.

In 1949 a participat ca model intr-o prezentare de moda, apoi a pozat pentru revista Jardin des Modes. In 1950, la doar 15 ani, Brigitte aparut pe coperta revistei Elle si a fost  remarcata de tanarul director de film, Roger Vadim, care ulterior i-a devenit si sot.

La 17 ani, Brigitte Bardot a debutat in cinematografie, in filmul Le trou nomad, dar succesul sau incepe patru ani mai tarziu, odata cu rolul din filmul Et Dieu créa la femme. Tanara  captase  atentia mass-media la Festivalul de Film de la Cannes, in 1953. Bardot a reusit sa atraga atentia intelectualilor francezi, devenind subiect pentru eseul lui Simone de Beauvoir, Sindromul Lolita.

In ciuda succesului in cariera  si a frumusetii sale, B.B. nu a fost  norocoasa in viata amoroasa. A fost casatorita de patru ori. Cu Roger Vadim, Jacques Charrier, Gunter Saschs si cu Bernard d’Ormale care ii este sot si in prezent. A fost una dintre cele mai vanate actrite , de catre paparazzi.

Pentru a-si confirma  frumusetea,la varsta de 40 de ani, Brigitte Bardot a aparut intr-un pictorial nud, in editia italiana a revistei Playboy. Tot in aceasta perioada, in 1973, Brigitte Bardot decide ca este momentul sa se retraga din cinematografie. Actrita a ales sa isi termine cariera cu acelasi regizor cu care a si inceput, astfel ca ultimul sau film, Don Juan 73 a fost facut impreuna cu primul sau regizor si sot, Roger Vadim.

Dupa 47 de filme, nenumarate aparitii in show-uri musical si 80 de melodii inregistrate, Bardot decide sa-si foloseasca faima pentru a lupta pentru drepturile animalelor, lupta pe care o duce si astaza, a intervenit si pentru protejarea cainilor vagabonzi din Bucuresti.

Brigitte Bardot si-a pus amprenta in moda, decolteul Bardot, denumit dupa numele divei , a devenit celebru. Tot artistei ii revine meritul de a fi popularizat costumul de baie cu bikini si coafura cu parul umflat in crestetul capului.  Revista Empire o clasa  in anul 2007 intre primele 100 cele mai sexy actrite de cinema.

Frumusetea lui B.B. si-a pus amprenta si asupra unor nume mari ale muzicii: Bob Dylan i-a dedicat primul sau cantec, George Harrison a comparat-o cu prima sa sotie, Pattie Boyd iar John Lennon si Paul McCartney au vrut sa faca un film impreuna cu ea.

“Am fost foarte fericita, foarte bogata, foarte frumoasa, foarte adulata, foarte cunoscuta si foarte nenorocita, prea adesea dezamagita. Am avut deceptii ingrozitoare. Iata de ce am ales sa traiesc retrasa si singura”, spune vedeta.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *