Search for content, post, videos

Beneficii incredibile ale apei de ploaie pentru par si nu numai

Apa de ploaie are numeroase proprietati care probabil nici nu ne trec prin cap. Pe langa ca daca ar putea fi colectata si folosita in casa, ne-ar aduce nenumarate bucurii, mai ales cu masina de spalat, deoarece aceasta nu contine calcar deci nu este o apa dura. 

Apa de ploaie este foarte buna pentru par si pentru sanatate. Datorita proprietatilor sale aceasta intareste firul de par si ajuta la exonomisirea samponului si a produselor pentru par.

Din cauza ca aceasta este lipsita de calcar, apa de ploaie este mult sanatoasa pentru organism, este perfecta pentru baut si pentru gatit.

In caz ca dorim sa colectam aceasta apa, este necesara folosirea unor recipient sterile pentru a nu pierde din proprietati.

Alt beneficiu pe care apa de ploaie il are este faptul ca este gratuita. Ne putem folosi de ea ori de cate ori vremea este morocanoasa si ploua, mai ales in sezonul acesta de toamna cand o putem obtine din plin.

Apa de ploaie nu contine saruri minerale, lucru ce nu poate decat sa ne bucure, la o temperatura de 5-10 grade acest lucru impiedica dezvoltarea micro-organismelor.

Apa de ploaie poate fi usor folosita in bucatarie pentru gatit si spalatul vaselor si in bai pentru dusuri si toalete si este foarte buna pentru udarea plantelor de apartament sau a legumelor din gradini.

Datorita puritatii sale poate fi folosita fara griji in casa, instalatiile nu vor avea de suferit, ba chiar mai mult ajuta la economisirea detergentilor datorita lipsei calcarului, deoarece cei mai multi detergenti contin substante pentru dedurizare, lucru ce nu este necesar in cazul apei de ploaie.

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *