Search for content, post, videos

Asa indepartezi petele de mancare si bautura

Odata cu nelipsitele petreceri de sarbatori, presarate cu multa voie buna, dar si mancarui din cele mai alese, fiecare gospodina se gandeste cu groaza la micile „dezastre” care vor urma in locuinta.

Fata cea noua de masa patata cu vin, covorul stropit cu ceara colorata sau bluza preferata murdara de vin rosu – sunt doar cateva scenariile pe care oricine si le face in minte dupa asemenea ocazii festive.

Si pana la urma este firesc sa apara astfel de accidente, insa totul are o rezolvare, daca stii sa cauti informatiile acolo unde trebuie si tratezi situatia cu mult calm. Noi ne-am facut lectiile in avans si am cautat solutii practice pentru a rezolva problemele petelor de mancare sau bautura.

1. Cum indepartezi petele de vin rosu
Daca ai scapat putin vin rosu pe bluza preferata, nu este cazul sa iti strici buna-dispozitie si sa te enervezi. Poti scapa foarte usor de pata daca o tamponezi usor cu otet alb – in cazul tesaturilor mai delicate.
Petele de pe tesaturile mai groase (ex:palton) se pot indeparta aplicand pe suprafata respectiva un strat de sare, care se lasa cam 5 minute, ca sa absoarba umezeala. Ulterior, se toarna apa fierbinte peste pata respectiva si se clateste deasupra chiuvetei.

2. Cum indepartezi petele de vin alb
In cazul vinului alb dezastrul nu este chiar atat de mare. Petele se indeparteaza clatind imediat tesatura cu apa rece, ca nu cumva zaharurile sa aiba timp sa se caramelizeze dupa uscare.

3. Cum indepartezi petele de grasime
Poti scapa foarte simplu de petele de grasime presarand peste ele bicarbonat de sodiu. Se freaca apoi suprafata usor si se lasa ca bicarbonatul sa isi faca efectul timp de 15 minute. Ulterior, se indeparteaza bicarbonatul, iar daca inca mai sunt urme de grasime se freaca pata cu un burete inmuiat cu detergent de vase. La final, se tamponeaza cu apa rece.

CONTINUAREA PE GHID CULINAR

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *