Search for content, post, videos

Ai parul gras si nimic nu functioneaza? Incearca tratamentele de facut acasa!

Parul gras este o problema cu care se confrunta foarte multi oameni iar cauzele ingrasarii parului sunt dintre cele mai variate.

Fie ca este vorba despre glandele sebacee care produc in exces sebum pe scalp, fie ca este vorba despre factorii fizici din mediile poluate care duc la ingrasarea rapida a parului, solutiile pentru a scapa de aceasta problema oferite pe piata parca nu sunt de ajuns mai deloc.

Cu toate acestea, exista o serie de substante care pot fi preparate in casa al caror rol este de a curata firul de par de sebumul in exces si de a-l tine departe.

Aceste solutii presupun folosirea unor ingrediente care se gasesc la indemana oricui:

Ceaiul de menta

Ceaiul de menta, datorita teinei, are rolul de a stimula pielea scalpului. Teina actioneaza asupra sistemului circulator periferic si astfel glandele sebacee sunt „tinute ocupate”. Astfel este micsorata productia de sebum. Mai mult decat atat, ceaiul de menta ajuta enorm de mult si la curatarea firelor de par.

Ceaiul de menta se aplica sub forma de masaj pe toata suprafata scalpului. Se lasa sa actioneze timp de 10 minute iar apoi parul de clateste cu apa calda, fara sa fie folosite produse de curatare din comert.

Otetul

Pe langa faptul ca, fiind acid, curata sebumul in exces de la nivelul scalpului, are si rolul de a ucide orice bacterie aflata la nivelul pielii care ar putea duce diverse probleme capilare.

Otetul se aplica in stare pura pe scalp, insa nu in exces. Se poate folosi un tampon de vata pentru ca otetul sa fie aplicat unifor pe scalp iar daca va deranjeaza mirosul, puteti sa adaugati cateva picaturi de lavanda. Solutia se lasa sa actioneze circa 15 minute iar apoi parul se clateste cu apa calda, fara a fi folosite produse din comert pentru curatare.

Bicarbonatul de sodiu

La fel ca si in cazul albirii dintilor, bicarbonatul de sodiu are un efect miraculos asupra parului gras. Se amesteca cateva linguri de bicarbonat de sodiu cu apa pana cand se obtine o pasta alba care apoi se maseaza pe scalp. Pasta se lasa sa actioneze azubra glandelor sebacee, avand rolul de a le curata atata pe acestia cat si porii pielii de pe cap. Dupa 15 minute, va puteti spala pe cap folosind apa fierbinte si sampon. Veti observa ca parul va sta uscat si nu se va mai ingrasa cel putin doua zile.

Zeama de lamaie

La fel ca si in cazul otetului, zeama de lamaie poate ajuta enorm de mult in tratarea parului gras. Se foloseste zeama de lamaie a trei lamai amestecata cu o cana de apa iar solutia se aplica pe scalp. Dupa 20 de minute, va puteti clati parul doar cu apa. Efectul este foarte rapid, insa nu dureaza atat de mult precum in cazul folosirii bicarbonatului de sodiu.

Toate aceste tratamente trebuie repetate o data la cate 3 zile pentru a obtine efectele dorite si pentru a scapa de parul gras.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *