Search for content, post, videos

Acneea este mai periculoasa in timpul verii! Iata cum puteti scapa de ea

Temperaturile mari de afara au efecte negative asupra tenului. Acneea este mai agresiva ca niciodata in timpul verii. Acneea la adulti este tot mai intalnita, cauzele pot fi diverse, insa in sezonul cald este mai frecventa.

Sfaturi si trucuri – cum sa te aperi de acnee in sezonul cald

Utilizati protectie solara fara ulei

In sezonul cald majoritatea persoanelor au tendinta sa aplice pe ten lotiuni SPF grase, ceea ce fac mai mult rau tenului acnei. Porii sunt astupati iar celulele moarte se sufoca.

Insa, asta nu inseamna ca trebuie sa lasi pielea sa se arda. Puteti folosi creme fara uleiuri.

„Aș recomanda întotdeauna utilizarea de protecție solară pe bază de minerale, cum ar fi oxid de zinc și oxid de titan, pentru cea mai bună protecție împotriva soarelui. Din fericire, există multe formule minerale noi care sunt super-ușoare și de asemenea fără ulei, astfel încât acestea vor oferi în continuare protecție cu spectru larg fără a cauza acnee „, a declarat Dr. Christina L. Chung, directorul Centrului de Dermatologie Drexel pentru pacienții cu transplant.

„Spălarea feței după transpirație poate ajuta la scoaterea stratului de grăsime care înfundă porii, dar acneea poate fi de asemenea declanșată de traume mecanice, pentru a evita spălarea prea frecventă a feței sau spălarea prea tare”, a mai spus specialistul.

Evita alimentele grase, bauturile care contin zahar si bauturile alcoolice

Alimentatia este si ea foarte importanta in sezonul cald. Este indicat sa evitati mancarurile grase, sa consumati alimente cat mai light.

Specialistii interzic bauturile alcoolice si cele care contin zahar. Alimentele si bauturile bogate in zahar cauzeaza o crestere a nivelului de insulina, care, la randul sau, creste productia de sebum si infundarea porilor.

<

1 comment

  • <cite itemprop="author">ioanaonea</cite>

    Pentru acnee se pot folosi si suplimente care au in compozitie elemente nutritive. Un produs interesant este si derminax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *