Search for content, post, videos

6 greseli comise in folosirea placii de intins parul

Placa de intins parul este indispensabila multor femei, insa doar pentru ca o folosesc des nu inseamna ca o folosesc si corect. Unele greseli in utilizarea placii de intins parul pot duce la fragilizarea si chiar ruperea firelor de par.

 

Greseala nr. 1: nu aplica spray/ser protector inainte de folosirea placii incinse

 

Principalul factor daunator pentru par este temperatura ridicata a placii de intins. Indiferent cat de performant este dispozitivul, cate straturi protectoare sustin producatorii de produse si ustensile de coafat ca au, tot este absolut necesara aplicarea unui spray sau ser protector pe lungimea firelor de par pentru a prevenit fragilizarea lor. Iar peste acest prim pas multe femei sar.

 

Greseala nr. 2: setarea unei temperaturi joase

 

Pe de alta parte, unele femei obisnuiesc sa-si seteze placa de intins parul la o temperatura joasa sperand ca astfel vor prevenit „arderea” firelor de par. Insa, specialistii in hairstyling atrag atentia ca temperatura de la mediu in sus, catre incins, este cea recomandata, cu atat mai mult cu firul de par este mai gros. De ce? Atunci cand setezi placa de intins la o temperatura joasa, trebuie sa efectuezi miscarea de intins de mai multe ori pentru a obtine efectul dorit, iar frecarea, chiar si la temperaturi joase, dauneaza firelor de par. Daca temperatura este inalta, chiar si una sau doua miscari sunt suficiente.

 

Greseala nr. 3: tragi de par in jos cand il intinzi cu placa

 

Mai ales din comoditate, multe femei obisnuiesc sa traga de suvita de par in jos in timp ce o intind cu placa. Aceasta tehnica lasa, insa, parul fara volum, lipit de cap. Specialistii in hairstyling recomanda tragerea suvitelor de par in sus sau macar perpendicular cu solul atunci cand le intindem cu placa, tocmai pentru obtinerea volumului. Mai mult, pentru extravolum, este recomandat ca placa sa fie fixata cat mai aproape de radacine si printr-o miscare de rotatie sa porneasca tragerea pe toata lungimea parului. In felul acesta, veti obtine volum de la radacina.

 

Greseala nr. 4: nu piepteni parul inainte de a-l intinde

 

Unele femei care al caror par nu se incurca dupa uscare il impart in sectiuni si incep procedeul de intindere cu placa fara sa pieptene fiecare suvita inainte de a o prinde intre placi. Chiar daca parul arata, aparent, descurcat, exista mici ghemotocuri de par pe care doar un pieptan le poate descurca, iar daca placa este trecuta peste ele, parul riscul sa se fragilizeze si mai tare si chiar sa se rupa in locul unde este micul ghemotoc.

 

Greseala nr. 5: nu-ti lasi parul sa se raceasca

 

Dupa intinderea parului cu placa, acesta trebuie lasa sa se raceasca inainte de a fi prins intr-un fel.

 

Greseala nr. 6: nu cureti placa de intins parul

 

De la balsam, la spuma sau la alte spray-uri aplicate pe podoaba capilara, toate acestea se depun pe partile interioare ale placii de intins parul. Chiar daca reziduurile nu sunt vizibile cu ochiul liber, ele exista si scad eficienta placii de intins. Din acest motiv, si placa trebuie curata regulat, cel putin o data dupa patru utilizari.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *