Search for content, post, videos

4 produse de ingrijire a pielii pe care NU trebuie sa le combini

Produsele de ingrijire a pielii sunt obligatorii pentru un ten curat, insa doua produse de calitate si recomandate pielii, combinate gresit, pot face mai mult rau decat bine.

 

Vitamina C si peroxid de benzoil

 

Peroxidul de benzoil este o subtanta folosita in produsele de tratare a acneei. Pe de alta parte, vitamica C este considerata elixirul tineretii pentru ca stimuleaza secretia de colagen si imbunatateste elasticitatea pielii. Dar peroxidul de benzoil si vitamina C nu ar trebui alaturate sub nicio forma. Motivul? Peroxidul de benzoil va oxida vitamina C, ambele substante pierzandu-si efectul. Anihilandu-se una pe cealalta, nu mai ofera niciun beneficiu tenului.

 

Acidul salicilic si acidul glicolic

 

Acizii nu sunt creati in mod egal si nu au acelasi efect asupra pielii. Acidul salicilic este un bun tratament pentru acnee, in timp ce acidul glicolic este un bun exfoliant, indepartand celulele moarte ale pielii fara o lezeze in semnificativ. Dar daca aceste doua substante sunt folosite impreuna, in aceeasi sesiune de ingrijire a pielii, tenul se va deshidrata foarte puternic. Le puteti folosi separat, una dimineata si una seara, dar niciodata impreuna.

 

Retin-A si exfolianti grunjosi

 

Cremele ce contin Retin-A, sau acidul retinoic, sunt recomandate pentru diminuarea ridurilor, pentru uniformizarea culorii tenului in cazuri de colorari inegale si, in general, pentru a atenua imperfectiunile. Insa, cremele pe baza de acid retinoic deshidrateaza piele. Ce fac femeile cel mai des atunci cand simt ca li se descuameaza usor tenul? Folosesc exfoliant grunjos din belsug pentru a scapa de pielea moarta. Insa este total gresit, pentru astfel isi deshidrateaza si mai mult tenul, cu atat mai mult cu cat cremele cu retin-a sensibilizeaza epiderma. Asadar, nu combinati retin-a cu exfoliantii grunjosi. Daca piele este uscata, aplicati o crema puternic hidratanta din belsug.

 

Retin-A si apa tonica

 

Apa tonica este minunata pentru ten, daca este aleasa in concordanta cu tipul pielii. Unele contin acid glicolic care curata fata, altele contin extract de alune care ajuta la combaterea acneei. Dar daca rutina de ingrijire zilnica presupune si o crema pe baza de acid retinoic, atunci apa tonica nu are ce cauta acolo! Motivul: combinarea celor doua deshidrateaza puternic tenul.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *