Search for content, post, videos

3 tipuri de alimente care te imbatranesc inainte de vreme

Exista o serie de alimente care te imbatranesc inainte de vreme. Invata sa le eviti pentru a avea un ten mereu proaspat si tanar.

1. Alimentele de tip fast-food

Nu mai e de mult o noutate pentru nimeni ca alimentele de tip fast-food (hamburgeri, cartofi prajiti, hotdog si altele asemenea) sunt pline de grasimi hidrogenate care cauzeaza probleme cu vasele de sange si, in general, cu circulatia sangelui. Aceste alimente sunt greu de metabolizat si nu fac decat sa suprasolicite organismul. Cu cat e mai suprasolicitat, cu atat imbatraneste mai repede.

2. Alimentele si bauturile procesate

Alimentele procesate sunt acele alimente ambalate frumos, produse la scara industriala, cu foarte multe ingrediente pe eticheta, necunoscute pentru omul obisnuit. Aceste alimente contin deseori prea multa sare sau prea mult zahar, coloranti, indulcitori, arome, diversi agenti de ingrosare si tot felul de aditivi. Covrigeii, grisinele, chipsurile, sandvisurile ambalate, conservele, biscuitii, napolitanele, sucurile carbogazoase sunt doar cateva exemple din aceste tipuri de alimente. Ele afecteaza nu numai intreg metabolismul, ci si pielea, pe care o imbatranesc inainte de vreme. De asemenea, cresc colesterolul si aduc kilograme in plus de care nu avem nevoie, potrivit dietetik.ro.

3. Alimentele prea sarate

Alunele, covrigeii, chipsurile, nachos, semintele, migdalele, nucile, conservele se numara printre produsele care au deseori adaosuri de sare, mult mai mari decat am avea nevoie. Sarea deshidrateaza organismul, creste tensiunea arteriala si, mai ales, duce la imbatranirea prematura. Multe probleme de inima sunt cauzate de excesul de sare, de aceea este recomandat sa fie consumata cu moderatie.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *