Search for content, post, videos

Ruperea si exfolierea unghiilor, cauze si remedii

Tin minte ca obisnuiam sa ma confrunt cu aceasta problema acum cativa ani. Uram faptul ca nu puteam sa imi aplic oja preferata pentru ca aveam unghiile atat de fragile ca fie se rupeau la o mica lovitura fie se exfoliau asa rau ca nu doar ca imi indeoarta oja dar si in strat de unghie. Ajunsesera atat de subitiri ca efectiv erau transparente si puteam citi prin ele daca le puneam peste un articlo in ziar :))

Am gasit totusi intr-o zi un tratament care m-a ajutat foarte mult si m-ia permis intr-un final sa cresc unghiile la o lungime decenta fara sa se mai rupa. Asta dupa ce testasem nenumarate brand-uri. Si ca sa nu mai spun ca nu imi permiteam sa ma duc la salon de fiecare data sa imi fac manichiura.
Totusi de ce se intampla asta? Care sunt cauzele? Am facut o mica lista cu aceste cauze dar si cum pot fi remediate:)
1. Vremea rece (cum am mentionat si in articolul trecut) dar si caldura in exces sunt una din principalele cauze. Se deshidrateza ceea ce inseamna ca aveti nevoie de o crema de maini si unghii cu Vitamina E care hranesc pielea si unghiile si le mentin sanatoase.
2. Detergentii de vase. Acestea contin chimicale care afecteaza unghia si duc la degradarea ei. Pentru a evita acest lucru incercati sa folositi manusi pentru spalat vase, in felul acesta evitati contactul direct cu detergentul dar si apa de asemenea care va poate afecta deoarece contine mult clor.
3. Alimentatia proasta. O unghie care are probleme poate insemna ca duceti lipsa de Vitamina A sau D, fier sau calciu. In cazul acesta este bine sa consumti alimente care va asigura aceste substante hranitoare. Si sa nu uitam ca sunt bune si pentru sanatate 😉
(Voi reveni cu un articol mai detaliat legat de alimentatia benefica unghiilor)
Cateva metofe naturale de remediere a problemelor legate de unghii sunt
– Masarea mainilor si unghiilor cu ulei de masline. Are actiune de hidratare.
– Mierea si albusul de ou combinate ajuta foarte mult. Amestecati-le impreuna si faceti o masca pentru maini si unghii. Actiune de intarire.
– Combinati sucul de la o lamaie stoarsa cu miere si aplicati pe unghii. Actiune de refacere.

Asa ca fetelor, hai sa nu le mai ascundem mainile in buzunar sau sub masa. Aplicati aceste metode simple si hai sa stralucim:)
Iar daca aveti sugestii sau intrebari ma puteti contacta pe pagina mea de facebook. Va voi raspunde cu drag!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *